sevgilim 2 yıldır ayrı eşinden ve dava devam ediyor ve çoçuk benden bunun için davalı olduğu eşini çağırıp nasıl onaylatmamız lazım
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kürtajda eş onayı zorunluluğu
Collapse
X
-
Misafir
Bayanın Kağıt üzerindeki eşinin kimlik fotokopisinin altını Örnek vermek gerekirse eşim mücella'nın kürtaj yaptırmasını izin veriyorum isim soyad imza şeklinde bir kağıt almanız lazım o şekilde olmuyorsa boşanma davası dosya fotokopisi ile özel bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsiniz
- Alıntı
- Yorum yap
-
Anonim Yorumcu
Benim 4 çocuğum zaten var ama şimdi tekrar hamile kaldım eşime bu durumu söylesem kesinlikle aldırmama izin vermez 5 tane çocuğumuz olsun diye zaten her zaman söylüyordu salak herif tek maaşla 5 tane çocuğa nasıl bakacak bilmiyorum zaten zor geçiniyoruz Ben şimdi eş onayı olmadan Kürtaj nasıl yaptırabilirim lütfen bana biraz akıl verin eş onayı yaptırmak mutlaka zorunlu mudur acaba
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Guest
Anonim Yorumcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBenim 4 çocuğum zaten var ama şimdi tekrar hamile kaldım eşime bu durumu söylesem kesinlikle aldırmama izin vermez 5 tane çocuğumuz olsun diye zaten her zaman söylüyordu salak herif tek maaşla 5 tane çocuğa nasıl bakacak bilmiyorum zaten zor geçiniyoruz Ben şimdi eş onayı olmadan Kürtaj nasıl yaptırabilirim lütfen bana biraz akıl verin eş onayı yaptırmak mutlaka zorunlu mudur acaba
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Anonim Yorumcu
Anonim Yorumcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKürtajda eş onayı olmadan ben yaptırdım bir yerde merdiven altı gibi bir yerdi ama neyse ki başıma bir şey gelmedi kurtuldum
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Anonim Yorumcu
Eş rızası, bir eşin belirli kararlar vermeden veya belirli eylemlerde bulunmadan önce diğer eşin iznini alması gerekliliğidir. Gebeliğin cerrahi olarak sonlandırılması bağlamında, eş rızasının gerekli olup olmadığı sorusu, farklı ülkelerde ve yargı bölgelerinde farklı yasa ve düzenlemelerle karmaşık ve tartışmalıdır. Bu yazıda, evli çiftlerde gebeliğin sonlandırılması için eş rızası konusunu çevreleyen çeşitli yasal ve etik hususları inceleyeceğiz.
İlk olarak, hamileliğin sonlandırılmasının veya kürtajın, fetüsün rahim dışında yaşayabilmesinden önce hamileliği sonlandırmayı amaçlayan tıbbi bir prosedür olduğunu anlamak önemlidir. Kürtaj genellikle birçok ülkede yasaldır, ancak genellikle bir tane elde etmek için yerine getirilmesi gereken belirli kısıtlamalar veya gereksinimler vardır. Bazı durumlarda, bu gereksinimler diğer eşin rızasını almayı içerebilir.
Kürtaj için eş rızası konusu, özellikle kürtajın yasal olduğu ülkelerde, ancak yalnızca belirli koşullar altında geçerlidir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde kürtaj genellikle ülke genelinde yasaldır, ancak bazı eyaletler kürtaj yaptırmadan önce bir eşin diğerinin rızasını almasını gerektiren yasalar çıkarmıştır. Bu yasalar eş bildirimi veya eş rıza yasaları olarak bilinir.
Kürtaj için eş rızası gerekliliği lehinde ve aleyhinde bir dizi argüman vardır. Eş rıza yasalarını destekleyenler, kürtajın yapılmasını istemeyebilecek eşin haklarını korumak için gerekli olduklarını savunuyorlar. Hamileliği sonlandırma kararının sadece kürtaj isteyen kadını değil, aynı zamanda çocuğun babası olabilecek erkeği de etkileyen önemli bir karar olduğunu savunuyorlar.
Eş rıza yasalarının muhalifleri, gereksiz olduklarını ve kadınların üreme haklarını ihlal ettiklerini savunuyorlar. Hamileliği feshetme kararının kürtaj yaptırmak isteyen kadının vermesi gereken kişisel bir karar olduğunu ve bu kararı kendisinin vermesinin hükümetin veya eşin yeri olmadığını savunuyorlar.
Ayrıca, eş rıza yasalarının, kadınları iradelerine aykırı olarak hamile kalmaya zorlamak veya baskı yapmak için kullanılabileceğine dair endişeler de vardır. Kürtaj yaptırmak isteyen kadının taciz edici veya kontrol edici bir ilişki içinde olduğu durumlarda, eş rıza yasaları eşler arasındaki güç dinamiğini daha da sağlamlaştırmaya ve kadının özerkliğini baltalamaya hizmet edebilir.
Kürtaj için eş rızasını çevreleyen etik ve yasal hususlara ek olarak, dikkate alınması gereken pratik hususlar da vardır. Örneğin, kürtaj yaptırmak isteyen kadının eşinin rızasını alamadığı durumlarda, prosedürü alabilmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalabilir veya önemli masraflara maruz kalabilir. Bu, özellikle halihazırda savunmasız veya dezavantajlı olan kadınlar için kürtaj hizmetlerine erişimde önemli engeller yaratabilir.
Sonuç olarak, evli çiftlerde gebeliğin sonlandırılması için eş rızasının gerekli olup olmadığı sorusu, her iki tarafta da güçlü argümanlarla karmaşık ve tartışmalıdır. Bazıları kürtajın yapılmasını istemeyebilecek eşin hak ve menfaatlerini korumak için eş rıza yasalarının gerekli olduğunu savunurken, diğerleri bu tür yasaların gereksiz olduğunu ve kadınların üreme haklarını ihlal ettiğini savunuyor. Nihayetinde, kürtaj için eş rızası talep edilip edilmeyeceğine dair karar, söz konusu yasal, etik ve pratik hususlar dikkate alınarak milletvekilleri ve politika yapıcılar tarafından verilmesi gereken bir karardır.
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
Latest Topics
Collapse
-
MisafirLazerle Labioplasti Yaptıranlar Kadınlar Kulübü: Kadınların Özgüvenini Artıran Bir Destek Ağı
Giriş:
Günümüzde...Dün, 01:15 PM -
Son yazan Genital Estetik İstanbulVajina Daraltma Ücretleri İstanbul'da 12.400 TL den başlar. Vajina daraltma ameliyatı, vajinal kasları sıkılaştırmak ve vajina açıklığını...Dün, 11:57 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulVajina Daraltma Ameliyatı Fiyatları 10.590 TL den başlar. Vajina daraltma ameliyatı, tıbbi olarak vajinal yeniden şekillendirme veya vajinoplasti...Dün, 11:49 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulGeçici Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları 7.000 TL den başlar. Geçici kızlık zarı dikimi, günümüzde birçok kadının tercih ettiği bir estetik cerrahi...Dün, 11:42 AM
-
Son yazan Çekmeköy LabioplastiLabioplasti Fiyatları Çekmeköy İlçesinde 13.000 TL den başlar. İstanbul Çekmeköy Labioplasti Ameliyatı: Kadın Sağlığı ve Estetik Cerrahideki...Dün, 11:10 AM
-
Son yazan Çekmeköy Vajina DaraltmaVajna Daraltma Ameliyatı Fiyatları Çekmeköy ilçesinde 12.500 TL den başlar. İstanbul Çekmeköy Vajinoplasti Ameliyatı: Kadın Sağlığı ve Estetik...06-06-2023, 05:20 PM
-
Son yazan Çekmeköy HimenoplastiKızlık Zarı Dikimi Fiyatı Çekmeköy ilçesinde 10.500 TL den başlar. Çekmeköy Kızlık Zarı Dikimi hakkında herhangi bir güncel bilgiye sahip değilim....06-06-2023, 05:05 PM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulLazerle vajina daraltma fiyatları 11.000 TL den başlar ama etkisi birkaç ay sonra geçer yeniden genişleme olur. Lazerle vajinoplasti, kadınların...06-05-2023, 11:55 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulGenital Bölge Estetik Fiyatları 12.000 TL den başlar. "Genital Bölge Estetik Fiyatları" hakkında size bilgi vermekten memnuniyet duyarım....06-05-2023, 11:48 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulTekirdağ'da Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları 9.000 TL den başlar: Tıbbi ve Etik Bir Değerlendirme
Giriş: Kızlık zarı dikimi, bazen bekaret...06-05-2023, 11:43 AM
Yorum yap