Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

• İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar

Kürtaj Fiyatları İstanbul ilinde 3.500 TL den başlar. Türkiye'de kürtaj operasyonları kanunlarla çeşitli sınırlar konulmuş cerrahi müdahale lerdir mesela İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar resmi nikahlı evli bayanlardan eş onayı isterler bu durum en fazla problem çıkartan durumlardan biridir Çünkü evli bir kadının başka bir erkekten hamile kaldığın zaman bu gebeliği kürtajla sonlandırmak istediğinde herhangi bir kürtaj doktoruna başvuruda bulunduğunda eş onayı istenmektedir yani burada bebeğin biyolojik babasından değil kadının kağıt üzerinde görülen resmi eşinden onay istenmektedir sıcak Tabii ki bu son derece saçma geliyor ama maalesef kanun bu şekilde Bunun tek çaresi Bir boşanma davası çılması ve dava dosya fotokopisinin kürtaj dosyasına ilave edilmesidir Bunun dışında 18 yaşını doldurmuş bayanlar 10 haftaya geçmediği sürece hiç kimseden izin almadan küretaj yaptırabilirler İstanbul'da kürtaj yapan birçok doktor bu konuda rahat çalışmaktadır kürtaj konusunda kanunlar açısından en fazla cezalarla sınırlandırılan konuda gebelik haftasıdır 10 haftayı geçen bir hamileliği Türkiye'de sla kürtaj yaptıramazsınız Hatta 10 haftayı bir gün bile geçse herkes size kapısını kapatılacaktır ve o bebeği doğurmak zorunda kalacaksınız bu durumda gebelik haftasını doğru olarak hesaplamak önem kazanmaktadır genellikle insanlar cinsel ilişkiden itibaren gebelik haftası hesaplama haftadır Fakat bu yanlıştır İşin doğrusu son adet tarihinin ilk gününden itibaren saymaya başlamaktır bazıları ise gebelik testinin pozitif çıktığı günden itibaren gebelik haftası saymaktadır Hatta Adet gecikmesi ile gebelik haftasını başlangıcı olarak görenler de vardır Bunların hepsi yanlıştır.

İstanbul'da kürtaj yapan doktor sayısı oldukça fazladır Fakat bunlar arasında özel hastanede veya Tıp Merkezinde çalışan kadın hastalıkları ve doğum uzmanları da olduğu için bunların hepsi SGK işlemek zorundadır Ama özel muayenehane sizin de çalışan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Jinekolog var bu işlemi tamamen gizli olarak yapabilmektedir

Ben geçen hafta Bakırköy'de Turgay Karakaya da 8 haftalık kürtaj yaptırmıştım bu işlemi ücretli olarak yaptırdım acaba Merak ediyorum yaptırdığım işlem benim e-nabız sistemine işlenir mi daha sonradan karşıma çıkar mı böyle bir kürtaj yaptırdığın ortaya çıkmasını kesinlikle istemiyorum bir önlem almak açısından bana tavsiyeniz ne olur

Yorum yap

Misafir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ben geçen hafta Bakırköy'de Turgay Karakaya da 8 haftalık kürtaj yaptırmıştım bu işlemi ücretli olarak yaptırdım acaba Merak ediyorum yaptırdığım işlem benim e-nabız sistemine işlenir mi daha sonradan karşıma çıkar mı böyle bir kürtaj yaptırdığın ortaya çıkmasını kesinlikle istemiyorum bir önlem almak açısından bana tavsiyeniz ne olur
      Hayır canım özel klinikte yapılan kürtajlar e-devlet veya e-nabız sistemine yansımıyor bildiğim kadarıyla Bakırköy'de Turgay Bey'in de özel kendi kliniği var orada yapıyor dolayısıyla endişe etmene gerek yok aten araştırdığınız zaman İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar genellikle kendi kliniklerinde bu faaliyetleri gösteriyorlar

Yorum yap

Anonim Yorumcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hayır canım özel klinikte yapılan kürtajlar e-devlet veya e-nabız sistemine yansımıyor bildiğim kadarıyla Bakırköy'de Turgay Bey'in de özel kendi kliniği var orada yapıyor dolayısıyla endişe etmene gerek yok aten araştırdığınız zaman İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar genellikle kendi kliniklerinde bu faaliyetleri gösteriyorlar
        İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar dan Ben de Turgay hocayı tanıyorum ve daha önce 2 defa kendisini kürtaj yaptırdım ama 6 ay kadar önce 10 haftayı 1 gün geçmiş diye kürtaj yapmadı yasalara aykırı bu dedi Ben de gidip iki kat fiyat vererek başka bir yerde yaptırdım ama memnun kalmadım yani Turgay hocaya gidecekseniz 10 hafta olmadan önce gidin mutlaka yoksa yapmıyor

Yorum yap

Eskiden geri kafalıydım İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar içimden küfür ediyordum ama inanamazsınız benim başıma geldi ve babasız bebek doğurmak mümkün değildi ve ben de Kürtaj yaptırmak zorunda kaldım ve empati yaparak bu insanlara daha iyi anlamaya başladım.

Yorum yap

Anonim Yorumcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Eskiden geri kafalıydım İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar içimden küfür ediyordum ama inanamazsınız benim başıma geldi ve babasız bebek doğurmak mümkün değildi ve ben de Kürtaj yaptırmak zorunda kaldım ve empati yaparak bu insanlara daha iyi anlamaya başladım.
            hikayen gerçekten ciddi bir ironi içeriyor gülme komşuna gelir başına demişler o yüzden istenmeyen bir gebelikti mutlaka kürtaj yapmak gerekiyor çünkü imkanın yoksa bebeği zaten bakamazsın o Bebek'te sağda solda atıl yetin bür toplum düşmanı olur çıkar o yüzden bu işlerde planlamak lazım diyelim ki istenmeyen bir gebeliğin var yapman gereken öncelikle tabii ki İstanbul'da kürtaj yapan doktorları araştırmak olmalı maalesef başka çaresi yok.

Yorum yap

Kürtaj, kişisel, yasal ve etik hususları içeren tartışmalı ve karmaşık bir konudur. Kürtaj yaptırma kararı genellikle zordur ve bireylerin seçenekleri ve her birinin potansiyel riskleri ve faydaları hakkında doğru ve tarafsız bilgilere erişebilmeleri önemlidir. Bu yazıda İstanbul'da kürtaj yapan doktorların rolünü ve halkın kürtaj klinikleri algısını ve bu hassas konuyu çevreleyen sosyal yansımaları inceleyeceğiz.

İlk olarak, kürtaj yapan doktorların, kürtaj da dahil olmak üzere bir dizi üreme sağlığı hizmeti sunmak üzere eğitilmiş lisanslı tıp uzmanları olduğunu anlamak önemlidir. Bu doktorlar özel muayenehanelerde, hastanelerde veya uzmanlaşmış kliniklerde çalışabilir ve diğer tıbbi sağlayıcılarla aynı etik kurallara ve bakım standartlarına uyarlar.

Kürtaj klinikleri, kürtaj hizmetleri ve aile planlaması ve jinekolojik bakım gibi diğer üreme sağlığı hizmetlerini sağlayan sağlık tesisleridir. Bu klinikler bağımsız veya daha büyük sağlık kuruluşlarına bağlı olabilir ve eyalet ve federal yasalarla düzenlenir. Bazı kürtaj klinikleri, ilaç kürtajı veya belirli bir gebelik yaşına kadar kürtaj gibi yalnızca sınırlı hizmetler sunabilirken, diğerleri tam kapsamlı kürtaj hizmetleri sağlayabilir.

Halkın kürtaj klinikleri ve kürtaj yapan doktorlar hakkındaki algısı büyük ölçüde değişebilir ve genellikle kişisel inançlardan, kültürel ve dini değerlerden ve kürtaja yönelik toplumsal tutumlardan etkilenir. Bazı bireyler kürtaj kliniklerini kadınlara önemli ve gerekli hizmetleri sunan temel sağlık hizmeti sağlayıcıları olarak görebilirken, diğerleri onları tartışma ve ahlaki çatışma yerleri olarak görebilir.

Halkın kürtaj klinikleri algısına katkıda bulunabilecek faktörlerden biri, kürtajı çevreleyen sosyal ve politik iklimdir. Dünyanın bazı bölgelerinde kürtaj oldukça damgalanmış ve yasal olarak kısıtlanmıştır, bu da bireylerin kürtaj hizmetlerine erişimini ve bu hizmetleri sağlayan doktorların bunu güvenli ve açık bir şekilde yapmasını zorlaştırabilir. Dünyanın diğer bölgelerinde kürtaj daha yaygın olarak kabul görmekte ve mevcuttur, ancak yine de tartışmalı veya bölücü bir konu olabilir.

Halkın kürtaj klinikleri algısını etkileyebilecek bir diğer faktör de medyanın bu tesisleri ve bunlarda çalışan kişileri betimlemesidir. Kürtaj kliniklerinin ve kürtaj yapan doktorların medya temsili önyargılı veya yanlış olabilir ve bu sağlık hizmeti sağlayıcıları hakkında olumsuz klişelere ve yanlış bilgilere katkıda bulunabilir.

Kürtaj kliniklerinin ve İstanbul'da kürtaj yapan doktorların karşılaşabileceği sosyal ve politik zorluklara rağmen, bu sağlık hizmeti sağlayıcıları, bireylerin güvenli ve yasal kürtaj hizmetlerine erişiminin sağlanmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu, kürtajın oldukça kısıtlı olduğu ülkelerde özellikle önemlidir, çünkü bireyler yasal hizmetlere erişemiyorlarsa yasadışı veya güvensiz kürtaj yöntemleri aramaya zorlanabilirler.

Kürtaj klinikleri ve kürtaj hizmeti veren doktorlar da kadınlar ve hamile kalabilecek diğer bireyler için üreme sağlığını ve özerkliğini geliştirmede hayati bir rol oynamaktadır. Bu sağlık hizmeti sağlayıcıları, kürtaj öncesi ve sonrası bakım, doğum kontrolü danışmanlığı ve zor üreme kararlarıyla karşı karşıya kalan bireylere destek dahil olmak üzere bir dizi hizmet ve kaynak sunmaktadır.

Sonuç olarak, kürtaj yapan doktorlar ve kürtaj klinikleri, bireylerin güvenli ve yasal kürtaj hizmetlerine erişebilmelerini sağlamada çok önemli bir rol oynayan temel sağlık hizmeti sağlayıcılarıdır. Halkın bu sağlayıcıları algılaması, kürtaj ve medya temsiline yönelik sosyal ve politik tutumlar da dahil olmak üzere bir dizi faktörden etkilenebilir. Bu sağlık hizmeti sağlayıcılarının karşılaşabileceği zorluklara rağmen, kadınlar ve hamile kalabilecek diğer bireyler için üreme sağlığını ve özerkliği teşvik etmede hayati bir rol oynarlar.​

Yorum yap

Avrupa yakası kürtaj fiyatları ve en iyi kürtaj doktorları hakkında bilgisi olan var mı ?

Yorum yap

Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
                Auto-Saved
                Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
                x
                Hazırlanıyor...
                X