Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul'da devlet hastanelerinde vajina daraltma ameliyatı yapılabilir mi

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

• İstanbul'da devlet hastanelerinde vajina daraltma ameliyatı yapılabilir mi

Genital estetik ameliyatlar arasında üm Türkiye'de en fazla ameliyat İstanbul'da yapılıyor vajina daraltma ameliyatları da bu grup operasyon çeşitlerinde ilk sırayı işgal ediyor ekonomik şartlar Dolayısıyla vajinoplasti yani vajina daraltma ameliyatını Devlet hastaneli yaptırma talebi oldukça yüksektir ama devlet hastanelerinde ve SGK anlaşmalı özel hastanelerde ana Kural hastalıkları tedavi etmektir Dolayısıyla vajinanızın genişlemiş olması bir hastalık olarak kabul edilmez bu durumda da vajina daraltma ameliyatını devlet hastanesinde yaptıramazsınız herhangi bir özel hastanede de SGK üzerinden vajina daraltma ameliyatı yaptırmak İsterseniz bu masrafınız e-sgk karşılamaz özel hastane fark alıyoruz adı altında sizden ameliyat parasının tamamını talep edecektir Bu arada vajina daraltma ameliyatı bildiğiniz kadar pahalı bir ameliyat da olmayabilir birkaç özel hastaneye telefon açıp sorsanız belki sizden 5-10 bin lira gibi yüksek rakamlar isteyeceklerdir ama bir sene Clup muayenehanesinde vajina daraltma ameliyatı nızı 3-4 bin lira gibi bir fiyatla yaptırmanız mümkündür zaten genital estetik ameliyatlarda en başarılı olan doktorlar kendi muayenehanelerinde ameliyat yapıyorlar Bu da bir gerçektir.

Başak daraltma ameliyatları iki farklı yöntemle yapılmaktadır birinci yöntem cerrahi ameliyat da bulaşan vajinal kısımların kesilerek atılması ve vajinanın gerçek anlamda daraltılması dır bu ameliyat genellikle boydan boya vajinanın cinsel aktivite gösteren tüm bölümünü kapsamaktadır Bunun dışında lazerle vajina daraltma ameliyatı da yapan yerler bulabilirsiniz ama lazerle yakılarak yapıldığı için belli bir süre sonra vajina tekrar genişlemekte ve vajina dokusunda hasar meydana gelebilmektedir Dolayısıyla bu ameliyat metodunu lazerli vajinoplasti operasyonlarını aklı başında olan hekimler pek tavsiye etmez ama bu ameliyatlar Size kolay bir an olarak lanse edilebilir Kürt dakika süreceğini 15 dakika sürecek basit bir işlemden geçeceğiniz bir farz edebilirsiniz ama önemli olan sizin sonuç almanız ve yan etkilerinin olmamasıdır bu durumda tavsiye edilecek çeşit cerrahi vajina daraltma ameliyatıdır.

Benden önce devlet hastanesinde sekreter olarak çalışmıştım daha sonra evlenince ayrıldım Her neyse Devlet hastanelerinde vajina daraltma genital dudak ameliyatı gibi böyle isteğe bağlı ameliyatlar yapmıyorlar Ben de bunu bir yakınım için kendi çalıştığın doktora sormuştum Hocam niye yapmıyorsunuz bunları diye Evet bunları bir hastalık olarak görmüyor dedi tamamen keyfiyeti bağlı ameliyatlar olduğu için kabul edilmiyor Muş

Yorum yap

İstanbul gibi büyük bir şehirde zaten vajina daraltma ameliyatını devlet hastanesinde yaptırdığınız zaman yapsalar bile güzel bir sonuç alacağınızı hiç zannetmiyorum ki sigorta kapsamına veya SGK kapsamına girmeyen bir ameliyat olduğunu biliyorum en iyisi özelde yaptırmaktır böyle şeyleri vajina daraltma ameliyatı konusunda yaptığım araştırmada en iyi doktorlardan biri olarak Bakırköy'de Dr Turgay Karakaya yı buldum ona yaptırmayı düşünüyorum fiyatı da uygun geldi bana 5000 lira falan dedi

Yorum yap

Anonim Yorumcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        İstanbul gibi büyük bir şehirde zaten vajina daraltma ameliyatını devlet hastanesinde yaptırdığınız zaman yapsalar bile güzel bir sonuç alacağınızı hiç zannetmiyorum ki sigorta kapsamına veya SGK kapsamına girmeyen bir ameliyat olduğunu biliyorum en iyisi özelde yaptırmaktır böyle şeyleri vajina daraltma ameliyatı konusunda yaptığım araştırmada en iyi doktorlardan biri olarak Bakırköy'de Dr Turgay Karakaya yı buldum ona yaptırmayı düşünüyorum fiyatı da uygun geldi bana 5000 lira falan dedi
        Yok canım ben de çok araştırdım İstanbul'da devlet hastanelerinde vajina daraltma ameliyatı yapılmıyor zaten o kadar bir kalabalık var ki doktor sana 5 dakika bile ayırmıyor önemli bir şikayetin yoksa tamam deyip geçiyor zaten

Yorum yap

Benim devlet hastanesinde tanıdık hemşire arkadaşım vardı bir şekilde farklı bir teşhis göstererek vajina daraltma ameliyatı yaptırdım geçen sene ama hiç güzel olmadı baştan savma yapılmış tekrar eski haline döndü birkaç ay sonra

Yorum yap

Benim devlet hastanesinde tanıdık hemşire arkadaşım vardı bir şekilde farklı bir teşhis göstererek vajina daraltma ameliyatı yaptırdım geçen sene ama hiç güzel olmadı baştan savma yapılmış tekrar eski haline döndü birkaç ay sonra
            Vajina daraltma ameliyatından güzel sonuç almak için devlet hastanesinde vajina daraltma olayını kesinlikle düşünmeyin derim çünkü bu gerçekten el becerisi gerektiren bir ameliyattır bir arkadaşım devlet hastanesinde aynı yukarıda arkadaşın anlattığı gibi farklı teşhis yöntemi ile yaptırmış ama güzel sonuç alamadı

Yorum yap

Vajina daraltma ameliyatından güzel sonuç almak için devlet hastanesinde vajina daraltma olayını kesinlikle düşünmeyin derim çünkü bu gerçekten el becerisi gerektiren bir ameliyattır bir arkadaşım devlet hastanesinde aynı yukarıda arkadaşın anlattığı gibi farklı teşhis yöntemi ile yaptırmış ama güzel sonuç alamadı
              Vajina daraltma yorumlarında bazıları devlet hastanesinde yaptırdık falan diye yazmış ama ben birkaç yere sordum yapmıyoruz dediler. tabi onlar belkide torpilli idi neyde İstanbul'da vajina daraltma ameliyatını devlet hastanelerinde yaptırmak yerine parası kaç liraysa ödeyip özel jinekoloğa yaptırmak dışında çare göremiyorum gerçek dünyada . Bakırköy'de dr turgay karakaya tavsiye etmişler bakalım bende görüşecem artık 7000 TL imiş

Yorum yap

Vajinoplasti olarak da bilinen vajinal daraltma ameliyatı, vajinal kanalı sıkılaştırmayı ve daraltmayı amaçlayan cerrahi bir işlemdir. Tipik olarak doğum, yaşlanma veya diğer faktörler nedeniyle vajinal ton kaybı yaşayan kadınlar için yapılır. Bu prosedür hem kamu hem de özel hastanelerde ve özel jinekolog kliniklerinde yapılabilir.

Ameliyattan önce hastalar, yakın aktiviteler sırasında vajinal gevşeklik, cinsel duyumda azalma ve rahatsızlık veya utanç gibi semptomlar yaşayabilir. Bu semptomların bir kadının yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkisi olabilir ve eşiyle olan ilişkisini etkileyebilir.

Cerrahi prosedürün kendisi vajinal duvarda bir kesi yapmayı ve alttaki dokuları sıkmayı içerir. İşlem genel anestezi altında veya IV sedasyon ile lokal anestezi altında yapılabilir ve tamamlanması tipik olarak 1-2 saat sürer. Bazı durumlarda, prosedür labioplasti veya histerektomi gibi diğer ameliyatlarla birleştirilebilir.

Ameliyattan sonra, hastalar tipik olarak vajinal sıkılıkta önemli bir iyileşme ve cinsel duyumda bir artış yaşarlar. Bu, yakın aktiviteler sırasında artan güven ve memnuniyete yol açabilir ve ortaklarla ilişkileri geliştirebilir. Ayrıca hastanın ameliyattan önce yaşamış olabileceği herhangi bir rahatsızlığı veya utancı gidermeye yardımcı olabilir.

Vajinal daralma ameliyatını takiben iyileşme süreci, hastaya ve işlemin özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Genel olarak hastalar ameliyattan birkaç gün sonra vajinal bölgede bir miktar ağrı ve şişlik yaşamayı bekleyebilir ve birkaç hafta boyunca cinsel ilişkiden ve ağır fiziksel aktiviteden kaçınmaları gerekecektir.

Ameliyatın kalıcı bir çözüm olmadığını ve zamanla özellikle doğum durumunda kasın tekrar gevşeyebileceğini unutmamak önemlidir. Ayrıca doğum veya yaş öncesinde olduğu gibi vajinal kanalın tüm sıkılığını gidermenin mümkün olmayabileceği de dikkate alınmalıdır.

Genel olarak, vajinal daralma ameliyatı, vajinal gevşeklikle ilgili semptomlar yaşayan kadınlar için önemli faydalar sağlayabilir. Bununla birlikte, hastaların prosedür hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmaları ve bireysel sonuçların değişebileceğini anlamaları önemlidir. Vakayı doğru bir şekilde değerlendirmek ve en iyi seçeneği sunmak için bu ameliyatlarda uzmanlaşmış bir doktorla konuşmak çok önemlidir.

Herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, kanama, enfeksiyon ve anesteziye bağlı komplikasyonlar dahil olmak üzere vajinal daralma ameliyatı ile ilişkili riskler vardır. Sizin için doğru seçim olduğundan emin olmak için prosedürün risklerini ve faydalarını kalifiye bir sağlık uzmanıyla tartışmak önemlidir.

Sonuç olarak vajinal daralma ameliyatı, vajinal gevşekliğe bağlı semptomlar yaşayan ve yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen kadınlarda önemli rahatlama sağlayabilen bir işlemdir. Bir uzman tarafından yapılması gereken bir ameliyattır ve iyileşme süreci ve sonuçları değişebilir. Prosedüre girmeye karar vermeden önce hastaların gerçekçi beklentilere sahip olmaları ve potansiyel riskleri ve faydaları anlamaları önemlidir.​

Yorum yap

kanser gibi bir sebeple rahminiz alınacaksa beraberinde bedeva vakjina daraltma yaparlar devlet hastanesinde ama keyfi yapılmaz.

Yorum yap

Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
                  Auto-Saved
                  Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
                  x
                  Hazırlanıyor...
                  X