Cinsel aktiviteyi gösteren bir bayanda Adet gecikmesi Öncelikle gebeliği düşündürmelidir gebeliğin olup olmadığını doğrulamadan önce başka sebepleri düşünmek ve onlar üzerinde kafa yormak abesle iştigaldir Ama tabii ki her Adet gecikmesi olduğu zaman da ortada bir gebelik vardır demek saçmalıktan Başka bir şey olmaz Öncelikle strese bağlı veya başka faktörlere bağlı olarak bir haftaya kadar adet gecikmesinin normal olduğunu kabul etmek gerekir ratik yaşamda 3-4 günlük Adet gecikmesinden sonra Eczaneden alacağınız 15 20 liralık bir İdrarda gebelik testi ile hamile olup olmadığınızı rahatlıkla anlayabilirsiniz Eğer hamile değilseniz başka sebepler üzerinde Düşünmeniz de fayda vardır mesela adet düzensizlikleri adet gecikmesine sebebiyet verebilir yumurtalarınız tam olarak çatlamıyor olabilir bunların teşhisi ancak ultrason altında konulabilir Tabii ki bir Jinekolog muayenesi sonrası ultrasonla muayene edilecektir gebelik dışında adet gecikmesine sebebiyet verecek başka hastalıklarda vardır Örnek vermek gerekirse ateşli hastalıklar karaciğer hastalıkları kalp hastalıkları böbrek hastalıkları Ağır depresyon gibi psikiyatrik hastalıklarda adet gecikmesine sebebiyet verebilir Bunun dışında yeni başlanmış 1 olur dozajlı spor aktiviteleri de adetinize geciktirebilir kansızlıkta Adet gecikmesi için önemli bir sebep olarak karşımıza çıkabilir daha başka sebepleri de aklımıza getirecek olursak Eğer siz adet görmeye yeni başladıysanız mesela 13-14 yaşlarında insanız zaten düzenli bir adeti hemen beklemek yanlış olur üç beş ayda bir adet görmek bu yaşlarda normaldir Günümüzde çok popüler olan Diyet ve kilo verme aktiviteleri de adet düzeninizi bozabilir ve renkli kanamalarının Beklediğiniz günde gelmesine engel olabilir bu durumda aylık kaç kilo vermeniz gerektiğini diyetisyenin izle veya metabolizma doktorunuzla görüşmeniz mantıklıdır çok hızlı kilo verme ler adet düzensizliği dışında başka hastalıklara da sebebiyet verebilir çünkü son olarak da yaz günlerinde aşırı güneşlenmek çok fazla ultraviyole ışınlarına maruz kalmak da adet düzenini bozarak gecikmelere sebebiyet vermektedir
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Adet gecikmesi neden olur ?
Collapse
X
-
Ben bakire olmama rağmen 2 hafta kadar önce Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birliktelik yaşadım içeri giriş olmadı erkek arkadaşım boşalmadı ama Zevk suyundan yapışkan bir şeyler geldi adet zamanım yaklaşık 6 gün geçti hala Adetim yok acaba bu Adet gecikmesi neden olmuştur gebe olma ihtimalini aklıma bile getirmek istemiyorum- Alıntı
- Yorum yap
-
Evliyim iki çocuğum var adet günüm 2 hafta kadar gecikti her gün idrarda gebelik testi yapıyorum ama negatif çıkıyor bu durumda adet gecikmesi neden olur bana söyleyebilir misiniz daha önce genç kızlğımda polikistik over sendromu falan demişlerdi sivilcelerim vardı ama evlendikten sonra bunlar geçti tekrar aynı hastalık hortlamış olabilir mi?- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
öncelikle Adet gecikmesi olduğu zaman gebelik olayını akla getirmek lazım Ondan sonra ancak diğer sebeplere geçmek gerekir yani GeBe olmadığını kendine ispatlamanın lazım- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Adet gecikmesi, bir kadının düzenli olarak görmeye alışkın olduğu adet kanamasının beklenenden daha geç başlamasıdır. Adet gecikmesinin nedenleri çeşitlidir ve bazı nedenler ciddi değildirken, bazıları daha ciddi olabilecek bir sağlık sorununun belirtisidir. Aşağıdaki nedenler adet gecikmesine neden olabilir:- Hamilelik: Hamilelik, adet gecikmesinin en yaygın nedenidir.
- Stres: Stres, vücutta hormon düzeylerini etkileyebilir ve adet düzenini bozabilir.
- Hormonal değişiklikler: Menopoz döneminde, vücutta hormonal değişiklikler olur ve bu da adet düzenini bozabilir. Aynı zamanda, bazı ilaçlar (özellikle steroidler ve bazı antidepresanlar) hormonal düzeyleri etkileyebilir ve adet gecikmesine neden olabilir.
- Sağlık sorunları: Bazı sağlık sorunları, adet düzenini bozarak adet gecikmesine neden olabilir. Örneğin, polikistik over sendromu (PCOS), tümörler, tiroid bezi bozuklukları ve bazı inflamatuar bağırsak hastalıkları (Crohn hastalığı ve Colitis Ulcerosa gibi) adet gecikmesine neden olabilir.
- İlaç kullanımı: Bazı ilaçlar, adet düzenini bozarak adet gecikmesine neden olabilir. Örneğin, bazı kontraseptifler ve bazı antidepresanlar adet gecikmesine neden olabilir.
Eğer adet gecikmesi birkaç ay içinde tekrarlarsa veya ciddi bir sağlık sorunu düşünüyorsanız, bir doktora danışmanız önerilir. Doktorunuz, adet gecikmesinin nedenini belirlemek için gerekli testleri yaparak, uygun bir tedavi önerebilir.
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
Latest Topics
Collapse
-
MisafirGenital estetik: Nedir, ne işe yarar?
Genital estetik, kadın ve erkeklerin genital bölgelerinin görünümünü ve işlevini iyileştirmek...08-31-2023, 06:45 PM
Yorum yap