Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Astım tedavisinde bronşiyal termoplasti

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

• Astım tedavisinde bronşiyal termoplasti

Bronşial astım tedavisinde yıllardır uygulanmakta olan anti allerjik ve bronkodilatatör tedaviler vakaların %90 kadarında belli bir dereceye kadar fayda etmekle birlikte bu ilaçlara pek cevap vermeyen ve ağır astım nöbetleri ile sosyal ve çalışma hayatından izole olmuş bir hasta kesimi vardır. Bu cevapsız azınlık ve orta ağır konvansiyonel tedavilere cevap veren kesimde yapılan incelemelerde yıllar geçtikçe bronş kaslarında kalıcı bir hipertrofi ve kas kitlesinde artış gözlenmiştir. Bu durumda daha yüksek bronş genişleticiler ve kortikosteroidler kullanımına ihtiyaç duyulmuştur. Bu ilaçların doz artışı ile belirgin yan etkilerininde olması hastayı bıçak sırtında bırakmıştır. Yeni bir tedavi metodu arayışları bu zorluklarca tetiklenmiş olup bronşiyal termoterapi denilen, flesibl bronkoskopi yöntemi ile bronşlara radyofrekansla ısı şokları verilmiş ve kısa sürede bronşial kas kitlesinde azalma saptanmıştır. Bu durumda zor durumdaki astım hastalarında en az az %50 rahatlama ve sosyal hayata katılım artışı elde edilmiştir.

Bronşial termoterapi yan etkileri :
    Bu yeni tedavi yöntemi ile bronşlarda ortaya çıkan mikro yanıklar ilk 2 gün astım şikayetlerinde bir artışa sebebiyet versede 1 hafta sonra tedavinin olumlu etkileri ortaya çıkmaktadır. Bronşiyal termoterapide orta vadede bronşlarda fibrotik aktiviteler beklenmiş olmakla birlikte 5 yıllık gözlemde hiçbir hastada gözlemlenmemiştir. Geriye kalan yan etkiler klasik bronkoskopi uygulamasına aittir.

yeğenime yaptılar işe yarıyor

Yorum yap

Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
    Auto-Saved
    Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
    x
    Hazırlanıyor...
    X