Saglikcilari zan altinda birakan bu dengesi bozugu iktidar erkleri cikardiklari saglikta siddet yasasinda samimilerse gorevden alip bunu covid19 tedavisi yapan bir yogunbakim unitesine temizlikci olarak gorevlendirmesi lazim.Kadircim zaten bunlar yuzunden ulke bu halde
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Zonguldak valisi Erdoğan Beştaş Covid-19 un hekimler tarafınca yayıldığını söylemesi
Collapse
X
-
Farkındalık geliştirmek ve yeniden yapılanmanmak için travmatik sureclerden sonra "Rumor Mill" gerekli bir durum. Travmanın ağırlığına göre süreç de değişebiliyor..Böyle durumlarda Tanılar hep bellidir. Ya Akut stres tepkisi ya da Post travmatik Stres bozukluğu.. Zaten tanılar ateorik. Hiç bir anlamı yok yani. Dosyalara yazmak için. Ben 3.sınıfta nakil geldiğim için 1.ve 2. Sınıftaki o yakınlık yok tabi. Bir çoğunuzu hatırlamakta zorlaniyorum vs.. Bu da benim travmam grup etkileşimindeki. Tabi 3.Kuşak bir göçmen muhacir olmanın getirdiği bir travmanın da etkisi var.. Askeri darbeler depremler seller vs gördük hep birlikte. Ancak en ağırı bu galiba. Süreci çok uzun gibi.. O nedenle Travmanın 5 aşaması olan ilk aşamasındayız daha o da uzun sürecek. TRAVMA ASAMALARI 1.İNKÂR 2.OLUMSUZ DUYGULAR ÖFKE 3.DEPRESYON 4.PAZARLIK ki travmaların kilit aşaması budur. Bu aşamada kaybedilen her neyse onunla ilgili olumlu DUYGULAR ağır bastığında travma çözülür. Bizim toplumumuzun önemli eksiği kültürel olarak budur. Bir anlamda ne olursa olsun geçmişle barışmak travmayı çözer. TRAVMA çözülmezse yaşayan heykel olur insan bir anlamda. 5.UYUM İNTİBAK olağan hayat aşaması. Bu süreç bir yakın kaybında 1 yıl kadardır.. Burada nasil olacak ne kadar sürecek belirsiz. Tabi bu arada bu grubun herkesin travmasını anlamasında çözümlemesinde önemli bir rolü olabilir.. Saygı ve sevgilerimle...- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
ngiltere de yerleşik bir arkadaşımın az önceki paylaşımı yorum sizlere açık.
İngiliz Bakan az önce İngiltere'de canlı yayında açıkladı:
Turkiyeden doktorlarımızı koru birmak icin yarın 84 ton PPE (koruyucu ekipman) geliyor.
Bu tabii ki gururu verici bir şey. Şu dönemde milletler paralariyla bile PPE bulamıyorlar. Türkiye dünyada 35 ülkeye gönderiyor.
Ancak İngiltere'deki üreticiler sokağa çikma yasagi oldugundan üretim yapamazken, Turkiye çalışmaya ara vermeksizin PPE üretimine devam ediyor. Bu ne derece adil?
Bir diğer konu ise, sürekli Türk doktorların yeterli koruyucu ekipmanı olmadığını duyuyoruz. Bunları öncelikle kendi doktorlarımıza vermemiz daha doğru olmaz mı?
Bizim doktorlarımız daha az mı değerli?- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
Latest Topics
Collapse
-
MisafirGenital estetik: Nedir, ne işe yarar?
Genital estetik, kadın ve erkeklerin genital bölgelerinin görünümünü ve işlevini iyileştirmek...08-31-2023, 06:45 PM
Yorum yap