Eski bilindik corono virus ün 2019 da mutasyona uğrayarak veya bilerek uğratılarak, silahlandırılarak çok daha öldürücü ve bulaşıcı hale getirilmesi sonucu tüm dünyayı dize getiren enfeksiyon hastalığıdır.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yeni Corona Virus (covid-19) pandemisi ilaç tedavisi yoğun bakım entubasyon yorumlar
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
- Alıntı
-
Corona virus pandemi yönetimi , neresini karistirsan ortaya kesif bir koku yayiliyor ama bunu sosyal medyada paylasanlar biliyor bunlara oy veren halk sosyal medya kullanmiyor seyrettikleri de yandas medya ..dolayisiyla bunlardan haberi olmayacak olsa da koru korune reise bagli hatta onu ruhani bir lider olarak da goren bu millet o ne derse ona inanacak yalanladigi herseye inandilar.- Alıntı
- Yorum yap
-
25 Nisanda hesap kitap meydana çıkacak.. 10 Nisan akşamı yaşanan kaosun bedeli ve toplamı ne olacak bakalim..
Umarım 150.000 hastayı geçmeyiz. Mortalite de 3200'i aşmasın. Bu rakamların ötesine geçer isek sıkıntı çok büyür...
Bu arada ülkemiz yurt dışından yaklaşık 34.000 vatandaşımızı da Ramazan ve Bayram dolayısıyla evine getirecek.. Bu noktada da karantina çok dikkatli uygulanmalı..- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Bulgaristan diken üstünde! Dört günlük dini tatil - Ortodokslar ın Paskalyesi başladı. Sofya'dan binlerce araba taşraya (ozellikle Karadeniz sahillerine) akın etti. Gece 00.00-dan itibaren başkente giriş-çıkışlar yasaklandı. Polis şehri ve iki büyük Roman mahallesini ablukaya aldı. Bulgaristan'da Covid-19 toplam vakası 825, ölüm toplam 40. AB'de nüfusa oranla en düşük rakamlar, fakat hükümet ve tıp otoriteleri artış yaşanmasından korkuyorlar. Bulgar Ortodoks Kilisesi katı tutum takındı: Tanrının evinde inananlara kötülük, yani hastalık bulaşması olamazmış ! Kiliseler açık kalacakmış, kutsal ayinler yapılacakmış (maske ve sosyal mesafeyi kabul ettiler). Başbakan ve başhekimler günlerce halka çağrı yaptılar. Papa gibi direkt TV-yayın ve Online teklif ettiler. Bakalım ne olacak. Bizim dini bayramımız ve teravi namazları da yaklaşıyor!- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Prof.Dr. Ercüment Ovalı ülkemizde kök hücre konusunda çalışmalar yapan en öncü isimlerden birisi hatta birincisi sayılabilir. Backgroundu dolu dolu olan bir hocadır. Hoca hırslıdır inatçıdır ama boş bir insan değildir. Bu işi reklam içinde yapmadığına inanıyorum. Hoca ile 2007-2008 yıllarında Sağlık Bakanlığında Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Dairesinde görev yaparken yakından çalıştık. 2007 de Kurduğu ATİ Teknoloji şirketini hayata geçirmesi ve kök hücre çalışmaları konusunda mesafe katetmesi üzerine FETÖcüler tarafından ergenekon kumpas davasına dahil edilerek itibar suikastına maruz bırakılmıştır. Aradan 13 yıl geçti ama o günleri şöyle bir hatırlamakta fayda var... Ati Teknoloji nin ortakları arasında Türk Silahlı Kuvvetleride vardır.
Arkadaşlar Ercüment hocayı sonuçları ile değerlendirelim, kurumsal özelliği olan bir yerde çalışıyor ve Sağlık Bakanlığı ile bürokratik yazışma süreçleri vs. yaşıyor. Eski bir ilacı farklı şekilde kullanması bir problem olmamalı, sonuç alan bir etkisi varsa daha ne isteyeceğiz? Kendi açıklama ve sonuçları önemli- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Dornaz Alfa nın Kistik Fibroz tedavisindeki faydasından yola çıkarak Covid 19 tedavisinde de etkili olabileceği varsayımından yola çıkılmış.
Biraz internette dolaştım, Sars CoV 2 ye etkisi üzerine Lab düzeyinde bir çalışmaya ben rastlamadım.
Belki Ercüment Ovalı Lab düzeyinde virüse etkili bir mekanizma saptamıştır.- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Elimizde bir çözüm daha olması güzel bir şey.. Ancak eldeki tedavi protokollerini daha öne çekerek tedavide başarı Yüzdemiz yükseldi..
Covid-19 pozitif olan hastaya direk Plaquenil + Azitromisin + Enfluvir başlaması daha erken dönemden olayı baskılıyor..
Biz ülke olarak hastane, Yoğun bakım ve sağlık ordusu olarak gerçekten Avrupadan güçlüyüz.. Avrupa'dan gelen haberler itibariyle bir tek Almanya, o da teknoloji ve yatak itibariyle güçlü..
Yoksa diğer ülkelerin sözü bile edilemez.. Burada Covid-19 hasta sayısı ortalamanın altına düşer gibi, nazar değmesin- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Wuhan’da şubat başlarında insanlar ölürken, yeni hastaneler inşa edilirken, Wuhan Çin’in diğer eyaletlerine kapatılırken, tüm dünya olanları film izler gibi izliyordu. Uçuşlar, ülkelerarası seyehatler ve ticaretler devam ediyordu. Batı ülkeleri sanki bu sadece Çin’de kalacakmış ve dünyaya yayılmayacak havasındaydı. İran, İtalya filan derken tüm dünyaya tabii ki yayıldı. Bunun sınırlarının birkaç ülkeyle kalmayıp tüm dünyaya yayılacağını aklı selim herkes daha ilk Wuhan görüntülerinden anlamıştık. Peki devletlerin virolog danışmanları, bilim kurulları bunu bilmiyor muydu, öngöremedi mi? Biliyordu tabii ki.
Niye bu duruma geldi herşey?
Komplo teorisi filan değil, bence şu anda 3. Dünya savaşına tanık oluyoruz: silahsız! Ve bu savaşın başrol oyuncuları henüz sahneye çıkmadı. Önce şu soruyu sormak lazım: bu işte kazanan kim, yani sonuçta bu işten kim kazançlı çıkacak? Öyle ya tüm savaşlar ganimet ve daha çok güç için. Başından beri bunu soruyorum. Önceleri kazananın Çin olacağını düşünüyordum, ama artık fikrim değişmeye başladı. Bu konuyla henüz ilgilenmeyip, Çin ve ABD arasındaki ekonomik savaşın boyutları hakkında fikir sahibi olmak isteyenlerin google’a ‘usa china stock funds trade’ filan gibi kelimeler yazıp şöyle bir göz atmalarını öneririm. Mesela:
‘...Put together, these major shifts in fund allocations could automatically grow U.S. portfolio investment in Chinese companies and government securities to more than $1 trillion by the end of 2021, without the active consent or knowledge of most Americans.’ (Foreignpolicy.com’dan alıntıdır).
‘But developing country loans are just one element of China’s overseas lending activities. When adding portfolio debts (including the $1 trillion of U.S. Treasury debt purchased by China’s central bank) and trade credits (to buy goods and services), the Chinese government’s aggregate claims to the rest of the world exceed $5 trillion in total. In other words, countries worldwide owed more than 6% of world GDP in debt to China as of 2017.’ (Harward Business Review: hbr.com dan alıntıdır).
‘Analysts say China, which is hoarding about US$1.1 trillion worth of US government bonds in its foreign reserves, is facing a dilemma of whether to cut its exposure to the Treasury securities as the US Federal Reserve loosens its monetary policy at an unprecedented level.’ (Bu 26/03/20 tarihli yorum bir çin gazetesinden alıntı: south china morning post)
Karşılaştırma için 2019 nominal GDP 1. sırada USA 21 trillion $, 2. Sırada Çin 14,1 trillion $, Japonya 5,1 trillion $, ve 19. sırada Türkiye 743 milyar $... Ülkelerin PPP purchasing-power-parity bakıldığında Çin ABD’yi geçmiş bile 27,3 trillion $ ([url]https://www.investopedia.com/insights/worlds-top-economies/#2-china[/url])
En borçlu ülkeler arasında en kötü durumda olan ABD: 19,2 trillion $, takiben İtalya, İspanya.. sadece borç değil tabii ki önemli olan, ama ABD artık kreditör olarak da pek sahnede değil.
Ancak insanlığı her dönemde, her çağda işine geldiği gibi farklı katmanlarda bölen emperyalist/kapitalist dünya sistemi (mesela din katmanı, siyasi-politik yani ülkeler katmanı.. ) global ekonomi dayatmasıyla ülkelerin içi mali olarak boşaltıldığı ve dünyayı yöneten güç ‘para’ ülkelerüstü dengelerde olduğu için, yani bir ülkenin kreditör veya borçlu pozisyonda olması, ya da bir ülkenin nominal GDP veya GDP-PPPsinin kaç olduğu da aslında çok anlamlı olmayabilir. Yani en azından bu ülke “para’nın” kontrolünde ise. Bu yüzden 21. yüzyılda bu savaş ülkeler arası olmaktan ziyade, büyük kapitaller arasındadır görüşündeyim. Ve bu yüzden şu anki bu savaşın en büyük para kaynaklarında bazı yer değiştirmelere yolaçacağını düşünüyorum. Ve işin garip olanı diğer ülkelerin içi boş ve sadece adı varken, bu Çin için geçerli değil gibi, çünkü Çin hem bir ülke (hem de en büyük nüfus ve yüzölçümü olanlardan), hem de paranın bizzat sahibi! Yaklaşan ekonomik resesyon tabii ki herkesin aleyhine olmayacak. İflas eden şirketleri, işyerlerini daha güçlüler alacak, büyük ve borçsuz balık(lar), küçük balıkları yutacak. Her satılanın, onu ucuza kapatacak bir satınalanı olacak. Muhtemelen tüm bu olanlar, ilk başta başkalarının parmağı olsa bile Çin’e yüklenecek. Çin’e gelecek olan yaptırımlarla devlet olarak Çin’in son 15-20 yıldaki ülke olarak (içindeki üretimlerini oraya taşımış batılı büyük yabancı şirketler hariç) parasal kazanımları her zaman hazıra konmaya alışık ve kolonileştirmeyi çok iyi bilen batıya aktarılacak. Batı dediğim de zaten ülke ve kıtalarüstü ultra güçlü para sahipleri.. ve bu çok muhtemelen şimdilerde nedense muhalefet olarak adını hiç duymadığımız, şimdilik seçim kampanyalarına ara verdirilmiş ABD demokratlara da oynanmış bir oyunu da içinde taşıyor olabilir. Trump yine bu oyunun asıl kahramanlarının maşası olarak yoluna devam et emri almış olabilir mi? Önümüzdeki aylarda Trump’ın tüm bu ‘koronavayrıs’ olayını yaklaşan seçimler için lehine çevireceğini düşünüyorum. Üstelik de ölenler çoğunlukla sistemin güçsüzleri, yani demokratlara oy verenler.- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Hasta takip etmiyorum ama testlerin mekanızmaları açısından degerlendirilince Pcr zaten en ufak bir genetik rnateyal RNA yada dna partikülü ile yalancı pozitiflige sebebiyet verebilir ve tedaviye ragmen spesifik tedavi yok tekrarlayan pozitiflikler görülüyor deniyor reenfeksiyon olarak klinikten bagımsız beni şüphelendiren şahsen hücre içi yerleşimden dolayı bir hepatit b yada hiv gibi seyir gösterip göstermeyecegi ki yazıda kronikleşme yok deniyor o zaman Cmv yada Ebv gibi mi, seyredecek degerlendirmek için çok erken ciddi hepatit tablolu olan hastalar da var kc nakli düşündüren ilginç bir hastalıgımız oldu bu süreci az zaiyatla atlatmak farz oldu ikinci üçüncü dalgalardan kendimizi korumak farz oldu Seroloji her zaman teknik olarak çalışması kontaminasyon bakımından degerlendirme bakımımdan zor bir alan maalesef- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
huh 7 hücrelerini enfekte etmiş ve lab ortamın da auronofin etkinliğine bakmış faz 3 hayvan faz 4 insan çalışmaları lazım covid in uçuşa geçtiği bu durumda zaman kaybetmeden tedavi izin belgeleri ile hızlı insan uygulamaları özellikle yb lere uygulanmalı acilen- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
#13.1Misafir yorumladı01-29-2021, 08:58 AMYorumu DüzenlemeEvet haklısın 1985 dem bu yana ra da kullanıyormuş us de cezalardan korkuyorlar halbuki seferberlik durumları var hergün binlerce insan ölüyor dışardan yana yana dr arıyor bilinen bir antiviral anti inf ve anti oksidan ilacı uygulamaya almaları gerekir diye düşünüyorum çalışma yeni nisan 2020
-
Cerrahpaşa 88 mezunu Dr.Yavuz Kalaycı corono virüs nedeniyle vefat etmiştir. Kimbilir kaç doktor böyle vefat ediyor ya da sağlık çalışanı hiç haberimiz yok ancak ortak arkadaşlarımız paylaşınca görüyoruz- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
İyilik yapılacaksa tartışmayla yapılmamalı. Bu, iyilik yapma duygusunun ruhuna terstir. Ancak su götürmez bazı gerçekler de var. Bu konuda Cenk-Cüneyt de haklı (acil bir durum fazlasını yapalım gibi) ama Filiz'in baştan bu yana önerdiği ve Ercüment'in de söylediği ;"sonradan bu iş insanlara zor gelmesin, küçük ama devamlı olsun daha çok insana faydası olsun veya bir kişiye anlık değil de devamlı faydası olsun"gibi düşünceler de doğru. İkisi de yapılabilir. Ama ilk etapta Cenk ve Cüneyt'in önerisi acilen olmalı gibi görünüyor.Sonradan diğeri de ele alınmalı. Miktarlar herkesin gönlüne göre olmalı . Bu iş gönülden kopar. Ayrıca diğer girişimlerin(Bakan ve yardımcısıyla ,basınla konuşup bu konunun duyulabilirliğini artırıp ASM ye rahmetlinin isminin verilecek olması,Haluk Levent'in ve diğer tıp gruplarının muhtemelen bu basın kanalıyla haberdar olup olaya katılması vs vs) de rahmetli kardeşimizin ailesine oldukça faydası oldu diye düşünüyorum. Kendisi tam olarak bahsetmiyor ama bunlarda da Asuman'ın büyük katkısı var diye düşünüyorum. -
Sevgili Arkadaşlar
Ben bu yazılanları okudum da sürekli bu konu üzerinde yorum yapıp duruyoruz. Oysa Asuman bu işe gönüllü olmuştu . Asuman'ın açtığı bir hesaba bizler ayda 100 TL göndermeye başlasaydık burada 224 kişi var ama diyelim ki en az 150 kişi gönderdi. Toplam 15 bin TL Asuman tarafından rahmetli meslektaşımızın eşine teslim edilirdi. Böylece hem az olmayan bir bağış yapmış olurduk hem de herkes eşit vermiş olur, toplamda iyi bir paraya ulaşırdık. Bunu her ay yapmaya devam ederdik. Ne bizim açımızdan bir sorun olurdu ne de tek bir defa olmuş olurdu. Böylece biz her ay 15 bin TL ile ister bir kaç ailenin mutfak masrafı ister çocuklara okul bursu bir şekilde karınca kararınca bu dönem için sağlık çalışanlarının bazılarına küçük te olsa bir katkı yapabilirdik. Ancak böyle bireysel yardımlar hem geçici olacak, hem de herkes açısından farklı.
Oysa günümüzde önerilen bireysel iyilik değil, örgütlü iyilik hareketi.
Üstelik bu konuda gönüllü bir arkadaşımız vardı ama biz yine bireysel hareket ediyoruz. Bu oluşumu lütfen düşünün derim.
Herkese sevgiler -
Biz Asuman ya da herhangi birisi hesap açtı da yok mu dedik ? hatta başka olasılıklar da sunduk dernek kuralım ya da Erdal'ın vakfı üzerinden gidelim diye sanırım yazışmaları takip etmeyip hala kendi 100 tl'lik fikrini söylüyorsun..Elbette herkes 100er tl verse daha iyi olurdu ama burada kaç kişi konuşmaları takip ediyor ve kaç kişi verecekti ? Burada 224 kişi var ama kaç kişinin aktif olduğunu tahmin edebiliyorsun sanırım. !50 kişi falan çıkmazdı bence...Biz burada ahmet arkadaşımızın da dediği gibi acil olanı yapıyoruz o senin dediğin daha sonra olacak şey ...örgütlü iyiliğe hepimiz varız hatta öncümüz de sen ol dernek ya da vakıf kuralım...
-
Bcg covid açısından korumaya ne zaman başlıyor ve aşının bu konudaki niceliksel ölçütünü antikor titresimi gösterir fikri tecrübesi olan var mıdır.
Kısadan hisse cevabı oldu ben varsa ayrıntı bekliyorum ne zaman başlar peak yapar ve azalır ortadan kalkarmı koruyuculuk bide ölçütü nedir😊👍- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
Latest Topics
Collapse
-
MisafirGenital estetik: Nedir, ne işe yarar?
Genital estetik, kadın ve erkeklerin genital bölgelerinin görünümünü ve işlevini iyileştirmek...08-31-2023, 06:45 PM
Yorum yap