Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Montignac diyeti nasıl yapılır ?

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Montignac diyeti nasıl yapılır ?

    Montignac diyeti yada geniş adı ile fransız diyeti temelde fazla kalori kısıtlamasına gitmeden glisemik endeksi düşük gıdalarla dizayne edilmiş bir beslenme metodudur. Glisemik endeksi düşük gıdalar, şeker, un, meyve suyu gibi kan şekerinde ani zıplamalara yol açmayan anlamına gelir. Mesela ekmek yenecekse tam tahıllı veya çavdar ekmeği tercih edilmeli. Ana öğünlerde karbonhidrat yenecekse hububatlarla sağlanmalı yanında ekmek tüketilmemelidir. Ayrıca bir ortadoğu geleneği olan yemeklerden sonra tatlı veya meyve alışkanlıklarından vazgeçmek şarttır.

    Montignac diyetinde protein ve karbohidratlar mümkün olduğunca aynı öğünde alınmaz. Bunun sebebi ise farklı ph düzeylerinde sindirilen bu iki grup aynı öğünde yer aldığında kan şekierinde ani yükselmeler ve yüksek insülin salgısı gözlemleniyor olmasıdır. Bunun dışında yağlar ve lifli sebzeler her iki gruplada kombine tüketilebilir. Mesela etli sebze yemekleri bu diyete uygundur. Yada başka bir öğünde kurufasulye ve sebze salatası tüketilebilir. Ama pilav üstü döner bu diyete oldukça aykırıdır. Yada köfte ekmek bu diyette yer almaz.

    Fransız diyetinde öğünler arasında ortalama 3 saat kadar zaman bırakılması önerilir. Mesela tavuk veya balık yediniz , nohutlu pilav yemek için 3 saat beklemeniz gerekir. Tabiki akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasını ne kadar uzun tutarsanız o kadar kolay kilo verirsiniz.
Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
Auto-Saved
Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
x
Insert: Thumbnail Small Medium Large Fullsize Sil  
x
Hazırlanıyor...
X