Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tıbbi deontoloji ve hekimlerin özlük hakları

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

• Tıbbi deontoloji ve hekimlerin özlük hakları

Bir hekim olarak mesleki terbiyemizde doktor / doktor yakını diye bir kavram gelişmiştir. Devlette olsun özelde olsun bizim için ayrıcalıklıdır. Siz hiç mühendis yakını öğretmen yakını kavramlarını duydunuz mu ?
    Çünkü bizim deontoloji diye bir dersimiz var ve bunun temeli henüz çiçeği burnunda bir dr adayı iken 1. sınıfta atılıyor. Keşke bu hassasiyetimizi haklarımızı ararken de yapabilsek tabip odaları örneğinde olduğu gibi. Yıllarca tabip odaları seçimlerinde oy kullandım ama Özelde olduğum için çalışmalarına katılma fırsatım olmadı aslında çok isterdim. Ama tabip odası özellikle İstanbul tabip odası hekimleri kamu hekimlerinden ibaret gördüğü ve özel hekimleri hiçe saydığı için bir ara küstüm. Sürekli bültenleri halen gelir. geçen yılların birinde özel hastanede çalışan doktor hakları konulu bir toplantıya katıldım. Üzülerek söylüyorum ki 15 ya da 20 kişi vardı. Sorunun biz hekimler de olduğu kanaatindeyim bırakın Türkiye hekimleri olarak bir araya gelebilmeyi aynı hastanede çalışan hekimler olarak dahi bir araya gelemiyor haklarımızı alamıyoruz ben halen 1 Ocak‘ta resmi bayramların bir kısmında cumartesi günü çalışıyorum ve birçoğunun dediği gibi şu anda sadece ve sadece 2700 TL emekli maaş alıyorum. Çünkü benimde yıllarca sigortam en az seviyeden yatırıldı. Ve maalesef biz de gelecek garantimizin devlet desteği üzerine kuramadık. Gerçek emekliliğe hazırlandığım şu günlerde Özellikle özel hastanelerde çalışan hekimlerin koşullarının çok daha zor olacağını düşünüyorum.Bir konuyu da belirtmeden geçemeyeceğim yıllarca özelde çalışanlar hep çok kazanır gözüyle bakıldı halbuki çalışma koşullarının ne kadar ağır devlete el sürülmeyen pekçok vakayı almak zorunda olduğunuz gerçeği gözardı edildi. Ve yıllarca haklarımızı alamadık. Bu konuda söylenecek o kadar çok şey varki........
    Hepinize sağlıklı günler diliyorum sevgiyle kalın

1990 yılında Kars İl sağlık müdürlüğüm döneminde oldukça güzel bir mimariye sahip taş binayı hekimevi olarak hizmete almıştık. O günün şartlarında bildiğim kadarıyla bir kaç tane vardı tüm ülkede. Mecburi hizmete gelip çok ücra köylerde hizmet sunan hekimlerimiz en azından hafta sonları şehirde bir nefes alabiliyorlardı. Yeni atananlar içinde iyi bir konfordu. O yıllarda hem otelcilik gelişmemişti o bölgelerde hemde kiralık ev neredeyse yoktu.
    Fiyatlar kendisini ayakta tutacak düzeyde düzenlenmişti. Ancak devlet eliyle bu işletmeleri yürütmek çok çok çok güç.
    Bir tane örnek vereyim yerel bir gazete sahibi buranın hizmetlerinden sağlık personeli gibi faydalanmak istedi. Olmaz dediğimde şok geçirdi. Anlaşılan pek reddilmeye karşılaşmamış hiç. Sürekli yalan yanlış hatta iftira boyutunda haberleriyle ve tekzip için harcadığımız emeklerle uğraştık.

Yorum yap

• Guest's Avatar
      Misafir yorumladı
      Yorumu Düzenleme
      Ben Sağlık müdürü olduğum gün devir -teslim işlemi yapıldı( perşembe günü) ,pazartesi sağlık müdürüyüm. Sağlık grup başkanlığı makamıma gelince şöfor ve ebenin tayin yazıları makamımdaydı. Onları engelledim fakat hem makam gitti hem de sürgün yedim.
Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
Auto-Saved
Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
x
Hazırlanıyor...
X