Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doktor Muhabbeti

Collapse
X
  •  
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

• Doktor Muhabbeti

Rusya'da ineklere sanal gerçeklik gözlüğü takmışlar. Kendini uçsuz bucaksız yemyeşil bir ovada sanan ineklerin süt kalitesi ve miktarı artmış.
    İçim ezildi. İneklerin matrix'idir bu.
    Okumayan, eğitimi olmayan, çağın gerisine düşen ve gitgide fakirleşen milyonlarca insan geldi aklıma. Gitgide bozulan gelir dengesini düşündüm. İlk yüzde 1 ile son yüzde 1 arasındaki uçurum her geçen gün büyüyor. Kapitalizm, zemininde yeşertiği zenginlik ve teknoloji yanında yarattığı olağanüstü fakirlik için sosyal devlet adlı yerel çareler dışında bir çözüm üretmiyor. Her gün açlıktan ölen insanlar var. Ona gelmeden daha, en zengin ülkelerin en zengin şehirlerinde sokakta yatanlar var.
    Çocuklarımızın mutlaka okuması gerek. Mutlaka nitelikli bilgi ile donanması gerek. Mutlaka nitelikli üretim yapabilecek donanıma sahip olması gerek. Matrix yola çıktı ve insanlığı çocuklarımız kurtaracak….

Pudendal nervus konusunda cerrahisi
    Ve tedavisi üzerinde uzmanlaşmış bir isme ihtiyacımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamaları ile tekrar alevlenen şehir hastaneleri tartışmalarına Kayseri Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Op. Dr. Yunus Yıldızkan’da sosyal medyadan yayınladığı yazı ile katıldı.

Bursada da açıldı şehir hastanesi, önce hastalar çok güzel dedi “trio” ile karşılanıyorlarmış ama “sistemler çalışmıyormuş”😞Sonra kirli sular bastı idari birimleri, suçu annelere attılar “çocuk bezlerini tuvalete attılar” dediler. Kıdemli personel bir bir istifa etmeye başladı, yerine hiç sorumluluk almak istemeyen, kırağı çalmamış gençler geliyor. Velhasıl hastalar çok mecbur olmadıkça gitmiyor, şehir içinde kalan 2-3 hastaneye ve asm lere yığılıyorlar😞

Bu yazım antibiotiğin ne kadar zarlı olduğu üzerine, Soner Yalçın’a ithaf olunur…
    New York’ta yaşayan 12 yaşında bir çocuk Rory... Bir basket antremanında kolu çizilir, antrenörü de üzerine bir bant yapıştırıp eve yollar. İki gün sonra ateşi çıkar, kolu ağrır, karnı ağrır,... Rory pediatristine gönderilir, karın ağrısı da olduğu için viral gastroenterit prodromu düşünür, hastanede sıvı verilir ve eve yollanır... Rory evde daha da kötüleşir, ateşi düşmez ve bilinç bulanıklığı başlar. Tekrar hastaneye gider, Rory sepsistir!
    Kolundaki çizik yerinde oluşan streptokok deri enfeksiyonundan sepsise girer ve 2 gün sonra yoğun bakımda ex olur.
    Rory erken tanı konulup antibiyotik başlanmadığı için kaybedilmiştir. Hem pediatristi tarafında hem de hastanede atlanmıştır.
    Çocuklara antibiyotik başlarken en az on defa düşünüyoruz. Evet, gereksiz kullanmayalım, ama gerektiğinde kullanmalıyız!
    Bu olaydan sonra New York’taki bütün hastanelere, sepsisin erken tanı ve tedavisi için protokol hazırlama zorunluluğu getirildi.
    Bu protokole de “Rory’s Regulations” aşı verildi…
    Bu olayın legal yönünü takip etmediğim için hangi doktor ne kadar ceza aldı bilmiyorum.
    Antibiyotik zehir değildir, doğru ve zamanında kullanılırsa hayat kurtarır…
    Ama Ben antibiotiği vereyim, enfeksiyonun odağını gidip o bulsun derse hekim, o zaman gereksiz ve yanlış olur…

Enfeksiyon uzmanları olarak, direnç nedeniyle antibiyotiklerin gereksiz ve uzun kullanımını engellemek son dönemdeki en büyük uğraşımız. Ama etkinliğini tartışmak şaka gibi ….

Burada kimse kimsenin öğrencisi değil kimse kimsenin de öğretmeni değil. Okulda bile tanımadığım insanların üst perdeden konuşmaları hiç yakışık değil. En azından asgari nezaketi birbirimize gösterelim lütfen Buna tanımadığın insanlara ayar vermek de dahil olmalı.

bir arkadaşımızın babasına dil altı malign tm tanısı kondu cerrahi için hekim öneriniz olur mu ? Prof Dr Çetin Vural. Acıbadem Kadıköy hastanesi. Baş boyun tümör cerrahisinde çok başarılı
    Prof dr Bayram veyseller bas boyun tm cerrahi iyidir.
    Çapa KBB Prof. Dr. İsmet. Boyun cerrahi alt ihtisası var

Birkaç gündür burada aşılar ve antibiyotik üzerine tartışıyoruz, bu da çok doğal, hepimiz hekimiz.
    Çok farklı ve hatta çok aşırı uç fikirlere sahibiz.
    Ben de 25 yıldır aktif olarak yaptığım iş üzerine konuşuyorum, bildiğim ve inandığım şeyleri savunuyorum.
    Sizinle farklı fikirleri savunmak yüksek perdeden konuşmak ya da öğretmenlik taslamak anlamına gelmez.
    En son Cenk’e bir cevap yazdım, çünkü cevabı benim mesajım üzerine yapılmış bir sarkazmdı bana göre. Eğer öyle ise veya değilse bunu bana Cenk söyler, buradan tanıdığım kadarıyla cevabını esirgemeyen bir arkadaş.
    Taner söyler misin Allahaşkına burada yüksek perdeden konuşan ve öğretmenlik taslayan mesajlar kim ne zaman yazmış?
    Dönüp baktım, senin hiçbir mesajına cevap yazmamışım.
    En son Cenk’e yazdığım mesajdan hemen sonra bunu yazdığına göre hedef benim.

Fatma benim okulun ilk günlerinden beri tanıdığım ve sevdiğim bir arkadaşımdır Mesleğini etik değerlerini koruyarak mükemmel yapan gurur duyduğum meslekdaşımdır Ve entellektüel seviyesi giderek artmaktadır Bilgisini bizlerle paylasmasını ayar vermek olarak yorumlamamalıyız Birlikte çok güzeliz Kimse ayrılmasın bu gruptan

Fatma hanımı okuldan hiç hatırlamıyorum lakin pozt bilim olduğunu inandığım tıp mesleği ne ışık tutan yazilarina bir kadin hast dogum uzmani olarak katiliyorum. Anlamadigim tıbbı araştırmalar sonucu genel kabul görmüş uygulamaları son 17 yıldır ulema ya soralim mantığında tartışılmasını hiç mi hiç anlamıyorum.

Bana göre karşılıklı saygı ve sevgiyi ve de ait olma duygusunu yaşatmak buna zarar gelmesini önleme adına belki de bazılarında okuyamayacağım kadar mesaj alma endişeni önleme adına kısaca grubun yıpranmaması düşüncesiyle daha formal grup olabilir. Diğer grup ta açık kürsü gibi herkesin her konuda konuşacağı. Tabi bir öneriydi.

Arkadaşlar , sosyal paylaşım grubuyuz. İsteyen istidiğini yazsın. İstediğini paylaşsın. Kural koyarak zenginleşemeyiz. Saygı çerçevesinde hür bir platform kabul edelim. Tartışmalar zenginliktir. Hakaret olmadığı sürece.

Bence başka bir grup kurmaya veya kurulmuş inaktive bir grubu aktive etmeye gerek yok. lu olmaktan bir haz duyuyorsak(bizi birbirimize bağlayan en büyük ve en önemli bağ) birbirimizi kırmadan ,bize ters gelen farklı görüşlere saygı ve tahammül gösterip, alaycı(en kötüsü)yaklaşmadan,gruptan ayrılmadan,mümkünse ayrılanları da tekrar davet ederek(samimi olanlar aracılığı ile)devam etmeliyiz. Aksi takdirde biz olarak neden birlikteyiz ?

Burada bilimsel tartışmalara uzmanlık alanında söz söyleyenlere elbette itirazımız olamaz. Ancak yaptığım bir espri yukarıdaki alıntı ile yanıtlanmıştır. Cevabım da bunadır. Üstelik yanlış anlama varsa bu düzeltme yoluna gidilmemiş gruptan çıkmak isteyeni zorla tutmuyoruz denilmiştir. Konuyu uzatmak niyetinde değilim sadece olayın nedeninin bilinmediğini gördüm açıklama getirmek istedim.

Başka bir gruba gerek yok. Denendi ve olmadı hepimiz yeterince yoğun çalışıyoruz zaten çoğu zaman burdaki yazışmaları bile kaçırıyoruz Lütfen alınganlık yapıp ayrılmalara gerek yok. Hepimiz birbirimizin fikirlerine katılmasakta saygı duymak zorundayız. Herkes fikrini,bilgisini tecrübesini kendi aramızda bile paylaşamazsak nasıl birlik olacağız

Grup ayırma olayı iyi işlemiyor ve bölünme her zaman güç kaybı yaratıyor... Her şey için tek bir grubu destekliyorum ben... Her konuda herkesin serbest fikir paylaşımını da destekliyorum... Hepsini okuyor, keyif alıyorum. Katılsam da katılmasam da…

17-25 aralik olaylarinin , mit tirlarinin durdurulmasinin,berkin elvanin oldurulmesinin , burokratlarin ses kayitlarinin yayinlanmasinin , 301 madencinin suikastla(!) oldurulmesinin ardinda tamamen dis kuvvetler var demek bu olaylarda hukumeti temize cikarmaktir bu yazinin amaci da bu ..Neticede yandan bir medya yazarindan ne bekliyoruz ?

doğrusuyla yanlışıyla burada olmak çok güzel . hayat boyu acillerde silah çekildi futboldayken belki tüm camia yeri geldi küfretti bunları kaldırdım . bir arkadaşım hernederse desin yeter ki buradan sesin . inanıyorum her bakış açısı ayrı güzel . yerim burası yerimiz burası …

“Ulkemizde kimsenin asi yaptirma zorunlulugu yoktur” demek buyuk bir gaftir ki saniyorum gercekte de yok , olmamasi ise tamamen celiskidir simdi asi yaptiranlar madem zorunluluk yok demek ki olmasa da oluyor suphesi icinde olmayacak mi ? Yaptirmayan kisiler neye guvenerek asi yaptirmiyor kimbilir belki de saglik bakanliginin bu rahatligi yuzunden ..

Maalesef ülkemizde bağışıklama ile ilgili yasal mevzuatta zorunluluk yok. İnsan hakları yönünden de dünyada zorunluluk tartışma konusu. Sağlık bakanlığını savunmak gibi bir niyetim yok. Aman yanlış anlaşılmasın. Bakanlık açıklamasının gelişimi şöyle oldu. Soner Yalçın teketek programında ısrarla dünyada örneği yok, Türkiye’de 15 aşıyı yaptırmak zorunlu, dayıyorlar çocuklara 15 aşıyı diye ısrarlı konuşunca, programın sonunda sağlık bakanlığından aşı yaptırma konusunda yasal zorunluluk yoktur diye bir açıklama geldi. Soner Yalçın’ı düzeltme amaçlı idi.

Hem gerçek emmy değil hem de iyi kulis yapolmış Türkiye ve Atatürk aleyhine konuşanlar prim kazanıyor bunlarda çanak oluyorlar ah ülkem ah

Sevgili arkadaşlar. Amcamın eşine Fatih Sultan Mehmet Araştırma Hastanesi önünde araba çarpmış. Aynı hastanenin aciline almışlar. Bir kalçası zaten protezdi, öbürü de kırılmış şimdi ve ona da protez gerekiyormuş. Bu hastanede yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı acaba? Özellikle ortopedi daha da iyi olur... Halen acilde müşahadede… Striker smith ya da biomed protez bulunamazsa yardımcı olacak ark lar var çok geçmiş olsun tromboemboli profilaksisi yapılması !! acil şifalar
    Klinik Şefi Doç. Dr. Barış Yılmaz'a Afssane yardımcı oldu ulaşıldı. Özge üzerinden de Anesteziye ulaşıldı.

Babam prostat ca. İstanbulda bildiginiz radyoterapi uzmanı var mi
    Koç üni de var hemen yardımcı olabilirim
    Geçmiş olsun. Prostatta primer tümöre mi radyoterapi alacak?
    Eniştem radyoterapiyi Marmara üniversitesinde aldı çok memnun her yönüyle Ömer Günal bizden genel cerrahide var yardımcı olur
    Samatya da samimi radyasyon onkoloğu arkadaşım var. Samatya nin da Radyasyon onkoloji de fiziki şartları epey iyi. Eğer istersen , arkadaşımın no şunu gondereyim size

Cairo pislik bir yer üç kişiden üçüde kafasız her yer de diktatör sisi fotoları batının akın ettiği bazı bölgeler kurtarılmış medeniyet var
    25 sene önce gitmiştim müthiş eğlenceli bir yerdi
    Tek tanrılı dinlerin yan etkisi : diktatör ihtiyacı

Bunlar İslam dininde de haram kabul edilen konular . Biraz araştırınca görülebilir. Birilerinin bunu böyle gösterip paylaşması bu konunu özünün böyle olduğu anlamına gelmez. Tek tanrılı dinlerin komplikasyonunun diktatörlük olduğu yanlışı gibi. Bu diktatörler dini kullanarak ,tepki göster(e)meyen(bir şekilde) veya cahil olan insan topluluğuna hükmediyorlar. Bunlar(diktatörlükler ve diktatörler) tek tanrılı,tanrı inancı olmayan veya farklı inançlarda da olan bir çok toplumda olan şeyler. O yüzden "tek tanrılı" diyerek o toplumlara bu durumu maletmemek gerekir düşüncesindeyim.Ayrıca aslında tek tanrı dininin özünde ,tanrı inancına muhalif başka bir otoriteye(şirke),özünde hak yemek olan diktatörlüğe çok şiddetli bir karşı duruş vardır.

maalesef bu "aslında şöyle ve aslında böyle" lerin dünya üzerinde yaşanmış bir modeli de yoktur😜...tüm dinler anlamında söylüyorum
    ayrıca islam dininde haram kabul edildiğini söylediğin bu içerik tüm islam dünyasının da kabul ettiği bir içerik aslında...yanlış anlaşılmasın bir eleştiri olarak değil durumu ifade anlamında yazıyorum bunu

Din halkların yumuşak karnı olmuştur hep. Halifeler, papalar, krallar , padişahlar ve günümüzde diktatörler bu zayıf noktayı kullanarak köleleştirmişler insanları, hala yapıyorlar. Hristiyanlar zamanında din ve devleti ayırıp izolasyon yapmış ve dini diktatörlerin dişlerinin sökmüş. Ama islamda halk din komisyoncularını okadar benimsemişki, halife buladığında onun yerini diktatörlerle dolduruyor. Bir ihtiyaç olmuş. Ve bizde minik halifeler tarikat liderleri, büyük abiler yani mafya babaları, ve reisler var. Bi halifede çıkar yakında osmanlının kuyruğuyum diyip
    Ülkelerin birbirine zulmu dinle sınırlandırılamaz. Emperyalizm ebedidir. Şekil değiştirir sadece
    İmparatorlar insan gücü ile istilada dine ihtiyaç duydu ama batı artık makine ile savaşıyor dine ihtiyaçları yok

Arkadaşlar hepimiz 52-54 yaşlar dolayındayız. Bu saatten sonra dünya ve tanrı ile ilgili görüşlerimizde radikal değişiklikler olmaz diye düşünüyorum. Bu nedenle Tanrı ve Din ile ilgili görüşlerimizi paylaşırken aynı görüşte olmayan arkadaşları rencide edebilme olasılığı var. Bence bu konulara fazla girmek çok gerekli değil ve ayrıntılı tartışma olanağını sağlamaz. İsteyen de her türlü kaynağa kitaba istediğinde ulaşabilir. Bu arada bu yazışmaların etkisiyle yine dün gece öğrencilik dönemi rüyası gördüm..

Arkadaşlar 55 yaşındayım diyalog ve tartışma ile kimsenin dini ve siyasi görüşüñü değiştirdiğini görmedim bu nedenle bu platformda bu konuların dile getirilmesinin uygun olmadığı kanaatindeyim.iyi hafta sonları dileğiyle

Konu din ve siyaset dedin mi kimseden olgunluk beklemeyeceksin Aristoteles’in dedigi gibi “Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız. Zira siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken; Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.” Buna dini de katabiliriz bu yüzden konusulmamasi,tartisilmamasi grubun butunlugu acisindan onemli ..Bu konularda insanlar sabit fikirli çünkü bu saatten sonra degismez

Uzaktan bir akrabam için Istanbul'da önerebileceğiniz iyi bir perinatolog varmı? Teşekkürler
    Cihat şen, melih atagan güven, atıl yüksel üçü de iyidir selamı mı da iletebilirsin Telefonları var bende Rıza madazlı da var.

Bu kitabı okudum. Şu anda "Saklı Seçilmişler" kitabını okuyorum. Kitapta yukarıda belirtildiği gibi ciddi çelişkiler var. Aşı kısmı tam bir felaket. Aşı karşıtlığının arttığı dönemde bu kısım hiç iyi olmadı. Fakat ne kadar doğru bilemiyorum çok önem verdiğimiz FDA(Amerika İlaç ve Gıda Kurumu) yöneticilerinin yönetim öncesi yada sonrası büyük ilaç firmalarının yönetiminde olması düşündürücü. Uluslararası ilaç firmalarının hekimleri ve çalışmaları yönlendirebildiği belirtiliyor ki bu konuda haksız sayılmaz. Genelde komplo teorileri içeriyor ama doğru bilgilendirmeler de var. Bir de bu kadar tıbbi bilgiyi eğer içerik doğruysa nasıl okuyup yorumladı - bunu biz yapamıyoruz- ona şaşırdım.

Norveç? Herşeyin toz pembe olmadığını düşünüyorum.
    -child abuse
    -uyuşturucu
    -alkol bağımlılığı
    -kimlik sorunları
    -en büyük petrol üreticilerinden ve hiç de ‘green’ olmayan ekonomi/endüstri
    -İsveçli Nobel’in barış ödülünü veren Norveç’in, barış girişimleri bla bla vs rağmen, azımsanmayacak silah export eden ülke
    -ve anlatılan ‘çok tolere’ özelliklerinin yanında, daha derinlerde ayrımcılık hikayeleri duyuyorum

Doğru. İnsanın yaşadığı hiç bir yer toz pembe değil. Ama en azından çocuklarım nasıl bir eğitim alacak, yarın aç kalır mıyım ya da işsiz kalır mıyım ya da yarın geleceğime ilgili ne olumsuzluk olacak gibi kaygıları yok. Keşke Türkiye ve diğer şark kültürü alan diğer ülkeler bu sorunları aşsa da Norveç gibi level 2 veya 3 veya üzeri sorunlarımız olsa 🤗
    Zeki + çalışkan = üretken insanların yükselme şansı oluyor batıda. Ama bu denklemden bir unsur eksikse bizim ülke daha iyi

Benzerini “Bir büyükelçinin anıları” adlı kitapta okumuştum. Paris büyükelçiliğimiz çok geniş bir arazinin içindeymiş, belgeselde görmüştüm. Ağaçları kesen “ ağaç cerrahları” çok para istedikleri için bir karadenizli çalışandan rica etmiş büyükelçi , bütün iş güvenlik tedbirlerinin alınması kaydıyla. Adam hep yaptığım iş bu benim deyip ağaca çıkmış ve beline bir ip bağlayıp ucunu aşağıya atmış, düşersem tutarsınız diye. Büyükelçi elçiliği işlem bitene kadar terketmiş😜

Ona hiç şüphe yok Cenk. Ben Norveç morveç çok da sütten çıkmış ak kaşık değil diye şeyettimdi.. Türkiye ve vatandaşlarımıza gelince, okumamışı, ve bu platform dahil en üst okumuşları dahil, ırkçılık ve ayrımcılık konusunda çok az ülke elimize su dökebilir, bunda tamamen hemfikirim: you know what I mean..

Merkel bir Türkiye ziyaretinde , biz bu kadar Mercedes üretmiş miydik diye sormuştu yanlış hatırlamıyorsam😑Kendisi bir Golf kullanıyormuş, kişisel amaçlı sanırım

Ahmet Arvas abimize allah rahmet eylesin. Ben ihtisastayken uzmandı. Ama gençtir ya erken bir ölüm
    60 ların başıdır en fazla
    Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum..
    Ahmet Arvas Abi inop beyin tm idi, 2 ay önce tanı konulmuştu.
    Bizden 5-6 yaş büyüktür en fazla.
    Cerrahpaşa daki Nöröşirurji ekibi beyin sapındaki tm e dokunmayalım, çok riskli demişler. Kendisi gitmiş Yeditepedeki Gazi Yaşargil ekibine biyopsi yaptırmış. Ondan sonra ex olmuş
    Beyin sapı GBM’iydi. Yeditepe’de Biopsi yapıldı, sonra taburcu edildi. Ancak tümörü için radyoterapi yapılmaktaydı. Kaybı tümörün malignitesi ve radyoterapiye bağlı nekroz nedeniyle oldu. Kendisi beyin cerrahımız Uğur Türe’nin de yakınıydı. Kaybı bizleri de derinden üzdü. Allah rahmet eylesin.
    Çok üzücü gerçekten, nur içinde yatsın🙏🏻😞
    😔Allah rahmet eylesin.
    Mekanı cennet olsun, Allah sevenlerine sabır versin.
    Benim annemde de beyin metastazına (primeri uterus ca) yapılan CyberKnife şiddetli grand mal epilepsi nöbetlerine sebep olup, yaşam kalitesini çok düşürmüştü…
    Çok kanser çıktı o binadan. Rutubetli beton temel radon gazı salıyor bina içine
    Ahmet Abi biz asistanken uzmandı. O yüzden bizden 5-6 yaş büyüktür diye tahmin ediyordum ama 65 yaş civarı imiş.
    Tm ponsda olduğu için çok riskli bir durumdu malesef.
    Prof Dr Ahmet Aydın biz 4.sınıftayken Makbule hocanın uzmanı idi. Vizit öncesi ve sonrası tıp dışı sohbetleri muhteşemdi. Oda kanserden öldü. Bence bu hocaların kanserden ölümleri mutlaka araştırma konusu yapılarak yayınlanmalı. İstanbul daki Halk sağlıkçı akademisyen arkadaşlar tez konusu olarak doktora öğrencilerine verebilir. Naçizane bir öneri olarak İstanbul daki diğer akademisyen arkadaşlara da öneririm.

Hocaların odalarının bulunduğu katın altı da radyolojiydi biliyorsun
    Ne çok hocamız kanser oldu
    Ah Prof. Dr. ahmet aydın..
    Full asistan dostuydu tez hocam
    Makbule Haktan
    Necla Yalçınkaya
    2side melek gibiydi
    Ayten Hanım, soyadını hatırlayamadım.
    Genetik hocamız
    Asım Cenani

Yorum yap

Vefat etti 2014 Şubat ayında. Tanı konulduktan sonra 3 yıl mücadele etti. TAH+BSO, kemo ve radyo yapıldı. AC soliter metastaz operasyon ile alındı. En son beyin met oldu, CyberKnife yapıldı. Grand mal nöbetler başladı. Anti-epileptikler kişilik bozukluğu yaptı. Kemoya bağlı nöropati yürüyemez hale getirdi... Sonuç 3. yılda yoğun bakımda ölüm…
      Güncel kanser tedavisine (!) inanmıyorum... Çözüm genetik ve immün terapilerde, gerisi boş…
      Küba ve İsrail de immünoterapi rutin yapılıyor diye biliyorum gidenler oldu hala hayattalar iyi durumları
      İnflamasyonu baskılayarak ve spesifik immunizasyon yapılıyor imiş
      Türkiye'de SGK çoğunu ödemiyor ve hepsi çok pahalı tedaviler…
      Arkadaşlar hocalarımızın kanserden ölmesinin tek sebebi rutubetli binalardaki radon gazı dır Bütün devlet dairelerinde ve hastanelerde Bu problem var maalesef

Ben de annemi 1999’da meme Ca dan kaybettim. Radyoterapi-kemoterapi komplikasyonlarıyla çok zor bir süreç gerçekten. Annemde radyoterapiye bağlı yutma güçlüğü ve ses kısıklığı gelişmişti, o dönem radyoterapi merkezi de çok az sayıda idi. İstanbul tıp fakültesi onkoloji enstitüsünde cihaz sık sık arızalanırdı. Şimdi daha fazla merkez var.
      Ve daha az total doz, daha hedefli tedavi yapıyorlar ama yine de genel felsefe yanlış (bence) bütün bu tedavilerde... Brütal destrüksiyon yapıyorlar, immüniteye saygı göstermeden ve hatta onu tahrip ederek…

İstanbul devletde ercp yapan arkadaşımız var mı acaba??
      Herhangibir hasta bugün ercp yapıp taşları temizledim koledokdan ama kolesistektomi olması lazım
      Tabii ki melih paksoy var ama ben para almadım özeli tolere edemez
      kolesistektomi için yönlendirebileceğim cerrah arkadaşımız kim var acab

Daha önce kara kutu kitabı hakkındaki düşüncelerimi yazmıştım uzun uzun. Bu kitap insanları modern tıbba ve doktorlara düşman etmek için yazılmış sanki. Ben tıp dışı biri olsam bu kitabı okuduktan sonra doktorlar hakkında hiç iyi şeyler düşünmezdim

2013 yılında filtre takmak şartıyla özelleştirilmiş 6 yıldır kılını kıpırdatmamış. Mutlaka değerinden ucuza verilmiştir..

Yorum yap

Benim de çinilerim ağrıyor şikayeti duymuşluğum var 😊
        İlk defa duydum.ilginç gerçekten. Dalım ağrıyor, yanım ağrıyor, böğrüm ağrıyor sık duyuyoruz. Çitolar Karadeniz’e özgü bir kelime herhalde.
        Daha çok Gürcüler kullanıyordu

güzel konuşan değil çok konuşan üstün ve ayrıcalıklı değil nasıl daha çok kazık atarım diyen olmalıydı berryer de bunu yapamadıgı ıcın fakırlıkten ölmüş
        yakını avukat olan varsa şimdiden meccburen tenzih ederim :D
        Zaten zeka diye bir şey yoktur çok çalışmak vardır diye deklarasyon yapışından günlük dört saat uyurmuş safsatasından hep şüphe gözlükleri ile baktım bu edisona hiç ısınamadım 😁
        Zaten icadı o değil yan komşusu yapmış :)

Ihtisastan sonra Konya Ereğli'ye Tayinim çıkmış Benden önceki çocuk doktorunun niye ayrıldığını merak ettim personele sordum hocam kafasına demirle vurdular kör olduğu için ayrıldı dedi
        İyi ben öldü sandim sadece kör olmuş
        Bu ülkede birileri hemen hemen tüm erkekleri maganda kaba hanzo algılıyor. Ama kadınları ise ne hikmetse ise Londra Leydilik okulu mezunu sanıyor. Hatta kanatsız melek filan da düşünüyorlar galiba
        Zorunamı gitti cicim ?!😂😂😂
        Sana söylenmiyor üstüne alma kaçacak kimsesi olanlara…😆😄
        Benim memleket Konya Ereğli. Ayrılan Çocuk uzmanı arkadaşı şahsen tanırdım. Muayenehanesinde saldırıya uğramıştı. Hakkında bir çok bebeğin ölümüne sebep olduğu konusunda çok yaygın bir kanaat vardı. O zaman canı yanan birileri yapmıştır söylentisi vardı. O devirde bugün gibi doktora şiddet asla yoktu.
        Yok yeri geldi yazdım. Mesela Kadın cinayeti kelimesi duymaktan bıktım. Cani de cinayete kurban olan da insan. Kadın cinayeti kelimesi diye ayrımcılık yapılması dahi bunu yapanlara cesaret veriyor. Kadın ve erkek toplumda eşittir. Birinden diğerine pozitif ayrımcılık yapmak anlamsız. Kadın ve erkeği Danimarka' da olduğu gibi eşit yapmak istiyorsan önce kanunlardan başlayıp uygulamaları sıkı takiple olur. Kadın cinayeti veya olaylara kadın kelimesi başa eklediğimiz sürece 3. Sınıf dünya ülkesi olmaktan kurtulamayız. Ama kadınlarımız da Danimarkada olduğu gibi TIR şöförü olmaya razı mı
        Aynı yerde birkaç sene sonra bir genel cerrahın hastası anesteziden uyanamadı hasta ex oldu ölen hastanın köylüleri hastaneyi sardı neredeyse 200 kişilik eli sopalı bir kalabalık kuşatma yaptı oktoru polis kıyafeti ile zor çıkardılar kalabalığın arasından ve doktor ondan sonra İzmir'e tayini yaptırdı
        Yanlış düşünüyorsun Mennan ... Pozitif ayrımcılık yapılması en çok bu konuda sonuç verir bence en ağır cezayla cezalandırılmalı... cesaretlendirici uygulamalar nedeniyle bu durumdayız …

Ben sağlık personeline şiddete sebebi ne olursa olsun şiddetle karşıyım. Sadece bildiğim şeyleri aktarayım diye söyledim yoksa şiddeti meşrulaştırma amacım asla yok. Ereğli iç Anadolu’nun en medeni ve yaşanabilir ilçesidir. Bu tür münferit olaylar bir çok yerde oluyor.

Benim başıma Herhangi bir problem gelmedi şehir halkı dediğin gibi gerçekten çok Medeni insanlardı muayene Hani her gün en az 5-6 kova yoğurt ve 4-5 sandık Kiraz gelirdi Tabii bunun yanında sigara böreğine benzer sıkma adı verilen gıdalarda Neredeyse her gün gelirdi parası olmayan insanlara orada genel bir tabir olarak Kalender derlerdi yöresel sekreterim hocam bu hastamızın parası yok Kendisi Kalender ama 2 kova yoğurt getirmiş derdi :)
        Halkımızın profili genel olarak insan sevgisi içeriyor Doktor gibi önemli meslekleri yükseltiyorlar ama cehaletten kaynaklanan bir sürü psikolojisi var o psikoloji bu iyi insanları birdenbire zorba ve neredeyse katile dönüştürebiliyor

Yanlış veya doğru. Düşüncem bu. Tam anlamda kadın ve erkek eşitliği için (örnek Danimarka gibi) herkes hazır mı? Ve buna kadınlar da hazır mı? Ya da kadın erkek eşitliğini savunan veya savunur gibi gözükenler ne kadar bu konuda samimi? Toplum olarak her konuda sahte ve yozlaşmış olduğumuzdan bence asıl sorun dürüst olmakta. Ve bu dürüstlükle eksik veya yanlış olanları doğru ile değiştirmek asıl mesele

Sarhoş neyzen evini bulamamış yolda karşılaştığı birine Neyzen Tevfik in evi nerde demiş O da sensin ya deyince ben sana kim mi dedim evini sordum demiş🤣🤣🤣

Sorun kanımca bizim işçilerin haklarını patronlarını kazıklayarak aramaya çalışmaları …
        birebir ilişkilerde kurnazlık yaparak, akde uymayarak kârlı çıkacaklarını sanmaları ... Ben hiç yukardaki gibi ödlek bir Türk insanı görmedim... Ama mevcut halimiz de bu..???!!!
        Bizimkiler evini satıp parasını savcıya veriyorum diye çöp konteynırına atıyor😀
        Ve bunların içinde maalesef tıp prof leri bile var😬

Arkadaşlar işyeri hekimi olarak İlkdost Osgb firmasına bağlı olarak çalışıyorum. Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinde işyeri hekimi arıyorlar. İlgilenen veya tanıdığı olan arkadaşlar telefon ile beni arayabilir.

Yorum yap

Zehra yı eşi Cavit Kavak iyi tanırım bir çok yurt dışı ve içi dergide ortakta çalışmalarımız vardır Zehra’nın editörlüğü de vardır çalışkan ve iyi niyetli biridir ctf sonra Zeynep Kamil den çıkışlıdır Marmara’ya eşi bakan olduğu İçin girmiştir ancak bilimselliğe önem veren çalışkan yetenekli ve güzel bir kadındır
          Ama cavit kavakdan dolayı sevimsiz bir duruma geldiğini düşünmüşümdür
          Cavit Kavakla çok yaş farkı var evlendiğinde eleştiri okları çok aldı ama o uzman olarak geldiğinde ben en kıdenli asistandım Cavit i tanıdım o dönemlerde alçak gönüllü duygusal Zeki biridir İst hukuk sonrasında da Londra ve Minnesota’da Master yapmış bir zattır

Berkarda sadece isim hafızam da var çok mu sallıyor?
          Dahiliye ihtisasında çalıştım kendisi ile hiç saygım yokdur galiba vefat etti arkasından konuşmayayım ama benim için referans değildir
          1 Birlerini hamlasınlar ortalık açılır
          Benim dahiliye stajımda hocamdı.. Bendeki izlenimi saygım bir onkolog’tu.. uluslarası katılımlı Kongre düzenlemiştik İstanbul’da..
          Hastaneyi muayenehane arka bahçesi olarak kullanırdı asistanları eğitmezdi sadece özel hastaları için kulllanordo hastalara da iyi davranmazdı kendi özel hastaları hariç ihtisasım boyunca bendeki izlenimden de öte tecrübe bu idi
          Gündüz gedikoğlu bu konuda liderdi. Her gece mutlaka birkaç hasta yollardı dükkandan. Sesini taklit edip servisten acilcileri işletirdik :)
          Berkardanın kızı da halk sağlığı kadrosundan çocuk ihtisası yaptı. 4 yıllık İhtisasın sadece üçte birini Ctf de geçirdi, geyi kalan yurt dışında. Hem uzmanlık hem de hemen ardından yard doç kadrosu verildi. Kısa bir süre sonra da İsviçre’ye gitti.
          Öğrenci iken kalbimde yeri olan bazı hocaların ihtisasım sırasında nasıl gözümden düştüklerini anlatamam
          Halk sağlığı kadrosundan nasıl pediatri ihtisası olabiliyor?
          Orda Mata, Seda ve dostları diye grup var. Ama asıl paylaşımı yapan Hacı diye bir Azeri. Senin sadece Seda ismini görmen hoş tesadüf🙂 Kimdir bilmiyorum sanırım dünyada yaşayan 7,5 milyar insandan biri 🤗
          Beni ilgilendiren seda mata masa tanimam ne diye gruba giriyoruz simdi ? Hacidan bize ne ayrica? Seda isminden baska ismi goren var mi onu da merak ettim
          Tepeden paraşütsüz indi. Asistan olmak bir yana uzmanlıkla - doçentlik arası bir kıdemde başladı. Zaten yaşıda bizlerden 6-7 sene ileride idi.
          Kısaca herkes eşit ama bazıları daha eşit
          Ama o hocalardan iyi seviyede idi.. ben 2 yıl çapada 2 yılda ctf de çocuk yaptım. Mesela Çapada tus öncesi hoca yakını boş insanlar çoktu haketmeden gelen.

Bu simit sarayı ve benzeri yandaş şirketlerin gerçek anlamda batmadığını, önce kredi kullanıp içerisinin boşaltıldığını, sonra da şirket krediyi ödeyemiyor diye devlet bankalarının üzerine yıkıldığını biliyoruz değil mi?

Niye vatandaslik veriyorsun diyor niye verdigi belli ..partisine potansiyel oy ve bop projesi esbaskani olarak projeye tam destekle ulkenin parcalanmaya dogru gitmesi

Ben daha farklı düşünüyorum. Bu kadar Suriyelinin 5 milyonun birden bu ülke nüfusuna monte edilmesinin uzun vadeli ve çok önem verilen proje olduğunu düşünüyorum. Hatta o kadar önemli ki S400 lerin Rusyada alınmasından bile önemli. Karar verici ABD İngiltere ve İSRAİL. Hatta AKP nin Suriyelileri göndereceğini açıklasın ertesi gün iktidardan düşüreleceğine eminim. Erdoğan AKP tabanının isyanına bu uğurda oy kaybetmeye ve bu kadar masrafa rağmen neden Suriyeliler konusunda ısrarcı. Bence bunun düşünülmesi lazım.

Suriyeliler Türkiyedeki kaosun fitilini ateşleyecek. Sıradan kriminaliteden tut terör örgütlerine üye olmaya kadar bir sürü olay. Tahminim 10 veya 15 sene için bir de ayrılıkçılıpı savunan bir Arap partisi kurulacak.
          İyi ya senin anlattigin bop projesine uygun ben de ayni seyi soyluyorum
          10-15 yılı bulmaz o işler
          “İlim, irfan, kültür, sanat ve refahın sembolü olan İslam dünyası bugün neden bu halde? Bu sorunu aşmak için neler yapmalıyız? Bu soruları samimi bir şekilde sormamız ve cevaplandırmamız gerekiyor. “ diye sormuş
          Cvp veriyorum: manşetteki tavırda sorun…

Yanimizda calisan sevdigimiz bir arkadasimizin ,torunu , 2 gozu de katarak da problemli dogmus. 4 AYLİK bebegi İzmir den istanbula yonlendirmisler. Orda Bruni hastanesinde DOKTOR BANU ACAR ve butun Profesorler , CERRAHPASA da Profesor Doktor OSMAN SEVKİ ARSLAN a yonlendirmis. Bunu o yapar demisler. Cabuk olarak da Korneayi o bulur demisler.
          Hastamiz Prof OSMAN SEVKİ ARSLAN beye gitmis fakat , once hastane sonra ozel muayyane derken bir teknik sorun olmus.
          Profesor Doktor OSMAN SEVKİ ARSLAN da hastayi kabul etmemis. Aile perisan durumda. Profesoru taniyan varsa rica ederek hastayi kabul etmesi saglarsak , bir bebegin hayati degisecek.

Karganın biri her gün kilisenin çanına pislermiş. Papaz ne yaptıysa yakalayamayınca, çanın bulunduğu yere bir bardak şarap koymuş.
          Karga şarabı içip sızınca da yakalamış. Sonra demiş ki:
          "Müslüman olsan şarap içmezsin, Hristiyan olsan çana sıçmazsın. Söyle bana sen nesin?”

Bizler fasist degiliz irkci da degiliz sadece gelecekte neler olabilecegini gorebilen insanlariz bizlerin humanist olmadigini acimasiz oldugumuzu kimse iddia edemez araplarin su anki yasam tarzlari ve davranislari gelecekte cocuklarimizin nelerle karsilasabileceginin gostergesi ..ve bu kadar siginmaci alinmasinin tek nedeni ileriye donuk ic savas ve bop projesinin gerceklesmesidir kendi vatandasi acken suriyelilerin keyf yapmasi kabul edilemez
          Doğrudur ülkemiz konusunda ben de çok hassasım ancak bir hekimin hele ki CTF gibi bir okuldan mezun olmuş bir hekimin bir meslektaşına, bir kadına hakaret etmesinin kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur nokta.
          Ben Lnin gruptan ayrildigini ve mein onun uzerine buna yazdigini farketmedim lnin de neden ayrildigini anlamadim o da baska .. Ben de M'in L ayrıldıktan sonra yazdığının çok uygunsuz olduğunu, kendisinin de belki hata yaptığını(hepimiz hata yapabiliriz) anladığını düşünüyor her uygar insana yakışan özür dinlemenin ortam gerginliğini azaltabileceğini düşünüyorum.
          Arkadaşlar bu ortam ortak düşünmediklerimizin değil(ki bu hiç bir zaman mümkün değil) ortak duygu ve düşüncelerimizin ortamı olmalı.

Bir ülkede yaşayan insanların hiç de içlerinde fesatlık yokken nasıl bir karşıtlık ve kavga durumuna düşebileceğinin küçük bir örneğini yaşadık bence...Suriyeliler asıl problem değil...problem tüm doneleri hedef - amaç yönünde silah olarak kullanan "iç güçler"...yoksa insani yardım ve dahi mülteci kavramları pek çok ülkede prebsipli bir şekilde çözülebilmiş ve vatandaşını da pek rahatsız etmemiştir....her durumun arkasında farkedilir bir bulanıklık- bunalım yaratma siyaseti maalesef üzücü sonuçlara doğru hızla ilerlemekte İleriyi görmek, milletini ve vatanını sevmek ile kendinden olmayan ‘insanı’ sevmemek ve ırkçılık arasında ince bir çizgi var kanısındayım. Bu insanları aşağılamak, hor görmek, onlara kızmak çözüm değil ki. Hatta sebep bile onlar değil. Temel şartlarını meşru yollarla iyileştirmeye çalışmak herkesin insanlık hakkıdır. Bunun kurallarını koymak da yönetimlerin. Almanya’da Türklere hangi grupların ‘raus’ dediğini hatırlatmak istiyorum. Bence asıl çözüm Suriyeliler ‘raus’ demek yerine, bu işin kurallarını insanca belirleyip, bu insanları eğitmek ve kazanmak olabilir mi?
          Bu grupta her ikisi de vatanını seven M ve L arkadaşımızın karşı karlıya kalması acı ve manidar.
          Helsinki'de ticari ateşe olarak görev yapan arkadaşım süresi bittiği için Ankara'ya döndü ama eşi ve çocukları bu eğitimi devam ettirebilmek için orada kaldılar…
          "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" kitabını okumayanlar için öneririm.

Yorum yap

Tam demokratik cumhuriyet dünyanın en uygar ve en iyi yönetim şeklidir. Temelleri oturtulmamış veya dinamitlenmiş cumhuriyet de dünyanın en kötü yönetim şeklidir.
            Eğitim ortalama olarak devlet eliyle tüm kesimlere ulaşmadığı sürece maalesef dağdaki çoban cocuklarının geleceğine yön biçecek

dünya görüşlerimiz farklı olsa da basın yayın kulübünde karşılıklı saygı içinde birlikte çalışmıştık. Keşan /Suluca şanslı kura ile mecburi hizmet yaptığım ilk göz ağrım. Keşan'ı çok seviyorum. Son ziyaretimde görev yaptığım sağlık ocağının yeni sistemle harabeye dönüştüğünü gördüğümde çok üzülmüştüm. Benden de tüm Keşan'daki dostlara selamlar…

Perincekin kanalinda surekli akp tarafi chp karsiti beyanlarda bulunuyor nevada colunde yapildigini iddia ettigi tatbikat da tamamen uydurma hangi salak ulke , boyle bir tatbikatta isgal edecegi ulkeyi detayli bir sekilde tarif eder?

Bir ülkeyi çökelten en kaliteli hainler daima ülkenin kendi kanından çıkar. Destek ücretsiz olarak dış güçlerce sağlanır.
            Ortadoğu dinlerinin hepsi aynı coğrafyadan çıktı: mezopotamya. Her (doğu) anadolu insanının tarihinde sümer, babil, asur, zerdüştlük, yahudilik, mitras, hristiyanlık, müslümanlık ve göçlerle uzak doğu, asya-Türk kültür ve inançlarının unsurları olması olağan. Arkasında ‘komplo teorisi’ aramak gerekemeyebilir. Hain tabii ki var, her yerde her zaman, bunun için kökeninin şu bu olması şart değil, en yakınındaki ve en bizden biri gibi olan bile hain olabilir.

Tüm aklı başında ülkeler nüfus çeşitliliği için tüm dünyadan göçmen topluyor ama okumuş kültürlü bilim adamı profilinde olanları alıyorlar genellikle Böylece ülkelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar bizim memleket bu yöntemi tersinden algılamış herhalde

yazı hiç değişik gelmedi bana açıkçası...her zaman aynı argümanlar ve tarzda.. stratejileri basit ve anlaşılır...ama açıkçası önemli bir oranı "çalıyor ama çalışıyor" sözünü yüzsüzce söyleyebilen ve küçük bir kısmı da "çalıyor ama cihat için" diyebilen bir toplumdan beklentim de yok.."hiç mi doğru birşey yapmadı kardeşim" diyenlere de..he yaptı diyorum..Sonuç: evde harika yemek pişiren, çocuklara bakan ,size iyi davranan eşiniz geceleri başka erkeklerden para kazanabilir ve gündüzleri de soygun ve dilencilik yapabilir elbet..evlilik sürebiliyor bu durumda benim ülkemde...islam da dahil bu topraklardaki tüm kazanım ve değerleri insanı hayvanı ve ağacı yerle bir eden adam ve eşrafının hayırlı bir projesi olduğuna ezbere inanmamakta ısrarlıyım...not: bu projeye karşı olmamın nesnel gerekçeleri vardır elbet ama kastım başka 😉
            Seni anlıyorum. İnsani ve ahlaki değerler açısından topluma bakan ve her şeyin adaletle, liyakatla ve hakça yürüdüğü bir sistem istiyorsun. Ben de aynı şeyleri istiyorum. Bu günkü medeniyetin idda ettiği değerler mazlum ve zayıfları kapsamıyor. Irak’a girerken ne dediler, vaziyet ne.

elbette tüm özel ilişkilerimizde dikkat ettiğimiz veya etmemiz gereken asgari temel ilkeler bazında "ahlak, adalet ,doğruluk ve bence en önemlisi merhamet (vicdan)" ülkenin tüm yöneticilerinden de aynı şeyi beklemek anormal değil…
            bu özellikte olmayan kişilerle nasıl evlenmiyor ,ticaret yapmıyor ,arkadaşlık etmiyor hatta hiç bir fikrine itibar etmeyip (doğru bile olsa) mümkünse köşe bucak kaçıyorsak bu kişilere yönetici olarak da itibar etmemek hayrımıza olur kanaatindeyim...yoksa her çıkar için her değeri harcayabilen adilerden oluşan bir kalabalığa dönüşürüz..yoksa..oldu mu?😄

İbretlik olan diğer hususta FETÖ tarafından askeri okuldan ayrılmak zorunda bırakılan ve halen bu yapıyla mücadeleye devam ederken bu olayın yaşanmış olması. Olayın intihar olmayabileceği de yazılıyor.
            Şu an haberi okurken ben de onu düşündüm. Bu çocuk bu kadar mücadele vermiş. Neler yaşamış o zor günlerde bunu yapmamış şimdi mi yapacak ?
            Bu intihar olmayabilir!!!
            Üstelik bu askeri bir eğitim almış bir çocuk.
            Neden kendini asarak öldürsün?
            Anestezik ilacı enjekte etmek en kolay iş bir cerrah için. Niye assın?
            “Ası” bir doktorun tercih edebileceği bir yönteme benzemiyor gibi gelmişti bana da…

Sevgili arkadaşlar,ben bugün çevre ve şehircilik il md. ne İstanbul kanal yapımına hayır dilekçemi elden verdim.Ancak çok kalabalık ve izdiham var.Oradaki dilekçemi alan memur mail adresini verdi.Oradanda itiraz edebiliyorsunuz
            Mail adresi: [email protected] Buraya adıniz,soyadınız ,kimlik no,ev adresiniz ve tarih atarak,çok kısa itiraz nedeninizi yazarak gönderebilirsiniz.Sizden ricam bunları diğer arkadaşlarınızla da paylaşmanız.

ben de farkettim ki aşı işi hakikaten fikir birliği olmatan bir durum bazı noktalarda..benim hastanede iki çocuk uzmanına sordum 3 ayrı cevap aldım..şaka değil ha..gerçekten
            şöyle çaktırmadan ve de hır çıkmadan benim bebeğin işini doğru halkedermiyim diye sinsice sordum zaten 😄😄

Emekli maaşından 17.000 kat sayı karşılığı makam tazminatı adı altında ödenen maaş bölümü kesilir. Çalışıyorum diye bildirilmezse yasal faizi ile tahsil edilir.

ben çocuk Hematoloji-Onkoloji uzmanıyım. Çocuk infeksiyon uzmanı arkadaşlara danıştım.
            İki tür aşı var. Meningokok B suşu için Bexerob. B suşu son yıllarda ve 5 yaş altı görülen suş. İkincisi A, C, Y ve W135 sularına karşı olan Menextra aşısı. Çocuk infeksiyon uzmanları öncelikle B suşuna karşı aşı yapılmasını öneriyorlar. Diğer sulara karşı olan aşının da yapılmasının iyi olacağını belirttiler. Bexerob aşısının ateş yan etkisi varmış.

Aynı ilçede devlet hastanesinde görevli Genel Cerrahi uzmanı Harun Gülcemalin eşi de evinde öldürülmüş.
            Sebep belli mi ?
            Hırsızlık demişler ama pek inandırıcı gelmiyor okuyunca.
            Evet maalesef çok acı. Çok üzüldüm. Dr. Mehmet Park çok sakin ve iyi bir arkadaşımızdı. Bu elim olayı lanetliyorum.Başımız sağolsun.
            Cinayetlerin verilen beyaz kod ile bağlantılı olmayabileceği yazılıyor. Neden başka olabilir deniyor yani. Artık tarikatlar her tarafı sardı sonumuz ne olur bilemiyorum
            Bu kişiye beyaz kod verildiyse doktor arkadaşımız tarafından ve ardından karısı evinde öldürüldüyse, araştıran doktor arkadaşımızın da ölümü sözkonusuysa neden konusunda ekstra bir bağlantı aramak konuyu sulandırmak gibi geliyor.Psikopatik kişilik bızukluğu olan biri kesinlikle. Ekstrası varsa vardır nedende. Ama görev başındaki doktoru beyaz koda sürükleyecek eylemin varlığı kesinlikle gözardı edilmemeli eğer beyaz kod varsa.
            Bu olayda sebebin doktor hasta ilişkisi olmadığı, gasp ile ilişkili olabileceği söyleniyor.
            Olay artık her yerde, katiiler aramızda ve bir bir dışarı salınıyor ve maalesef doktorları zayıf görüyorlar çirkef olmadıklarımızı biliyorlar birşey yapılmadığını bildikleri için sürekli saldırıyorlar
            Siz bunları konusurken Yeni Yıl kutlaması paylasmam gereksiz gelmis olabilir Ama ben bu olanlara artık tahammül edemiyorum Çözümsüz bir kaos içindeyiz Edinilmis bir caresizlik durumumuz var Birgün konuşuyoruz ve unutuyoruz Ve ates düştüğü yeri yakıyor Keşke evlatlarım futbolcu veya popçu olsaydı DR olacaklarına😞
            Dr Mehmet park arkadaşımdı çok iyi mütevazı bir insandı kendi halinde hayattan zevk alan bir kişiydi.aldığım haberlere göre beyaz kod verilmiş normalde beyaz kod verildi mi direkt savcılık devreye girer bazende il veya ilçe sağlık müdürününde onayı istenir. İşte bu olayda beyaz kod Mehmet in onayına geliyor o da onay veriyor. Her ne hikmetse katil bunu öğreniyor ve Mehmet i takip ediyor maalesef evinin önünde sıkıştırarak öldürüyor. Gasp düzmece planlı yapılan bir cinayet. Maalesef herkes kendince dikkat etmek ve önlem almak zorunda. Çünkü hapishaneler dolu olduğu için bu kişiler kademeli serbest bırakılıyor yada kasıtlı başka şeyler planlanıyor. Daha 2 hf önce Ordu da buna benzer bir olay yaşandı. Bence herkes nereye gidiyoruzu iyice sorgulamalı. Çünkü bunun sonu gelmeyecek gibi
            Ayrıca bu katiller için hapishane bir kurtuluş yolu. Nasıl olsa çıkıyorlar.

Yorum yap

Suc ve ceza ..sucun caydirici bir cezasi olmadigi muddetce bu tur olaylarin sonu gelmez doktorlar bulundurma silah alabiliyor her vatandas gibi ..Alacak gelirken giderken de tasiyacak bu kadar basit ..olmektense öldureceksin gecenlerde iyi partili gazeteci silahini cektigi an on saldirgan kacti ..Caydiricili var en azindan..Yoksa kanuna adalete kalirsak yanmisiz ..
              18 yıl memuriyetimin yani acil şefliğinin (ssk ile birlikte) 17 yılında silah taşıdım...maalesef 2 kez havaya ateş açmak zorunda kaldım...istifa ettiğimde geçmişimde hasta yakını darp etmekten 67 davam oldu...kimse bana vuramadı ve aslında tıbben vicdanı rahat bir mesleki geçmişim olmakla birlikte bar fedaisi olsaydım daha az maceram olurdu herhalde...aslında çiçek ve hayvan bakma delisi şiir yazan beste yapan gitar çalan kkonservatuar mezunu da biri olarak nasıl bir çelişkiler yumağinda geçti ömrüm...yüzümüz batıya dönüktü belki ama arkamızı ortadoğuya döndüğümüzden onu kollamaktan kendimizi yaşayamadık...hikayelerimiz uzun ya sözün kısası herhangi bir anında bu mesleğin kolayca öldürülebilirdim...canımı yakan ne biliyor musun....eminim dünyanın en efendi insanlarıydı o meslekdaşlarımız...öfkeli değilim ama içim çok acıyor be dostum
              Oy ugruna populist bir siyasetin goturusu bunlar ..hasta haklari birimleri kurulmasi sonucu cani sikilanin gidip doktoru sikayet etmesi ,doktorlarin ac gozlu paragoz insanlar olarak lanse edilmeleri,ben doktorlara igne yaptirmam diyenlerce hekimletin itibarsizlastirmalari sonucu butun bu olanlar ..
              Silah korumaz öldürür. Amatör silahşörlüğe karşıyım. Kamu görevlisini devlet polisi ile korumak zorunda. Maalesef akıl hastalarının saldırılarına en çok doktorlar maruz kalıyor. Ama silah taşıyarak olmaz.
              İzmir Tabip Odası bu elim cinayetlerin her an takipçisi olmuş, oda avukatı ve yönetimden arkadaşlar aileler ile birlikte olayı an be an takip etmiştir. Tabip odası başkanı olayın adi bir gasp ve hırsızlık sonucu olduğunu basın açıklaması ile açıklamıştır. Halen bilgi kirliliğine sebep olan ve gazetede yazı yazdığı halde Türk hukuk sisteminden bihaber yazarların yazdığı bu yazılara itibar edilmemesi gerektiğinin altını önemle çizmek isterim.

emeklilik hayatı yaşıyorum. Benim ve eşimin sağlık sorunları nedeni ile böyle bir karar verdim ve Kırklareli'de bir çiftlik evinde yaşamaya başladım. Organik tarım yapıyorum, tavuklarım var, hobilerimle ilgileniyorum. Kendime bir ahşap atölyesi kurdum. Orada keyifli anlar geçiriyorum. Yapmış olduğum objeleri sizinle paylaşmak istiyorum..

birinde federasyona hazirlaniyor ulke derken,ustteki paylasimda ise bu kampta kalanlarin turkiye’Ye dagitilmasinin ön calismalari yapiliyor kamuoyu bunlari seyredecek ,vicdani zayifliklarindan da bunlari da aramiza alalim diyecek
              Yok tezat değil
              Bu insanlar sınırda bunları insani amaçlı aldığımızda kalma ihtimalleri çok yüksek. Bırakalım ölsünler demiyorum,savaşı sonlandırma ve insanları vatanlarından koparmama yönünde diplomatik atımlar atılmalı.
              Ülkede Kaç milyon Suriyeli olacak yarın bir parti grup Meclis'e girecekler sonra dil eğitimi isteyecekler sonra da ardından federatif devlet önerisi gelecek. Ekonomik ve sosyolojik sorunlar büyüyecek.
              Bu birgün üç günde olacak birşey değil ama 2023 'e kadar ülke hazırlanabilir belki de 2030 bu göç boşuna yapılmıyor.
              İnsanlar vatansız, topraklar insansız bırakılıyor. Türkiye tarihinin en büyük göçünü yaşıyor.
              Eğitimli Türk'ler ülkeyi terkederken biz yanıbaşımızda bitmeyen savaş nedeniyle Arap göçü alıyoruz. Bu durum boşuna yalnızca bir savaşın yol açtığı sonuç olmaması gerek.
              Ama bu benim düşüncem. Umarım savaş biter ve herkes vatanına geri döner.
              Döner mi ? Bence çok zor !
              Çok az kişi dönecektir. Şu an doğum oranlarına bakın çok yüksek…
              sen ıkıncı paylaşımını savunuyorsun bırıncı paylaşım ise tamamen daha fazla göçün yolunu açıyor ..Acırsan yetime kısır döngüsü bu..Söylediklerinin hepsinin olma ihtimali çok yüksek zaten baştakinin de amacı bu boşuna bop eş başkanıyım demed
              Başkan maşkan lafları geçince onu matah bir şey zannetti. Böbürlene böbürlene söyladi. Şimdi bin pişmandır
              o hayatında hıcbır seyden pısman olmamıstır, pişman olmak yaptığı bir işin yanlış olduğunu ya da uygunsuz sonuç verdiğini, söylediği bir sözün yerinde olmadığını anlayarak üzülmek demek tam sözlük anlamıyla ..BOP eş başkanlığında bir görevi vardı ve şu anda onu layıkıyla yerine getiriyor da neden pişman olsun ?

astral seyahat yapmasını öğrenin dolaşın gelın hem de beleş
              Atiye'den sonra en azından göbeklitepe'yi görmek lazım
              Şu Atiye yi de ben hariç herkes seyrediyor herhalde
              Atiye'yi bilmem ama göbeklitepe ve urfa şehir müzesi kesin görülmeli:)
              Bence oyuncularla ilgili ön yargıyı bir kenara bırak dizi inanılmaz güzel bir senaryo üzerine oturtulmuş tabii Atiye'nin botoksları son derece acemice yapılmış yüzünde birçok asimetri var dudak dolguları sağdan soldan suratını yamulmuş onları görmemek lazım
              😂😂😂seyretmek şart oldu artık

Bilmiyorum belki de yüz felci geçirmiştir güldüğü zaman ağzı kulaklarına değil sadece bir kulağına gidiyor
              Atiye değil ama Göbeklitepe yi görmek şart zaten!
              Hikayenin altı büyük ihtimalle boş çıkacak ama
              oğlum manyak mısın dızıde dıkkat ettıgı yere bak agzı nereye gıderse gıtsın konu guzelse boşver 😀
              İyi de kıza başrol vermişler Tabii ki beklentilerimiz var
              Mesleki deformasyon😎
              beklentısını gosterdı zaten ve sadece o sahne konusuldu

Ayrıca de büyük masraf var Türk oyuncusunun o şekilde yatağa sokup çekim yapmak kolay değil
              ha bak sadede gel sırf bu yuzden ben dahıl bınlerce kısı sahneye baktı :D
              Aydemir Akbaş Kazım Kartal Behçet Nacar gibi sanatçıların kulakları çınlamak tır

Süleymani İran'da kahraman gibiydi ve şimdiki yönetime rakip olarak görülüyordu ve halkta da karşılığı oldukça yüksekti. Danışıklı olarak bu iş yapıldı. Şark kurnazlığı ile bir taşla onlarca kuş vurdular. Fazla sürmez kapanır bu konu ama şimdi amerikaya silah siparişleri yağmaya başlar…
              Müthiş bir yorum Dostum ben de öyle düşünüyorum
              paylastigi yazida da iranin abd yi vurmadan 2 saat once irak basbakanini arayip bilgilendirme yaptigi , irak basbakaninin da abd komutanlarina haber verip askerlerin kendilerini guvence altina almasini sagladigi dusunulecek olursa danisikli dovus oldugu kesin ..

Arkadaşlar, dün bizim hastanede gastroskopi yapılan 9 kişi yoğunbakima alındı. Anestezinin verdiği Dormofol isimli ilaç verildikten 1-2 saat sonra insanlarda ateş ve bilinç kaybına sebep olmuş. 2 ölü 3 ağır durumda hasta var. Anestezistler bu ilaca dikkat etsinler
              DİK nedeni oluyor, üstelik cerrahların hiç haberi olmuyor ve olay cerrahi kanama adı altında cerrahları sırtına kalıyor

Aynı olayın benzerini iki defa yaşadım. İkisinde de sonuna kadar şikayetçi oldum. Bir olayda çocuğun hastalığı gösterilerek hasta yakını beraat etti. Diğerinin sonucunu bilmiyorum. Asla vazgeçmeyeceğim. Biliyorum ki bunu yapmasam aynı kişiler iyice azarak başka meslektaşlarıma daha büyük zarar verecekler, veriyorlar da. Bu davaların hele yasaya uygun ceza alırlarsa caydırıcı olacağını düşünüyorum. Başka şansımız var mı?
              Aynı olaylarla her yıl adliyedeyiz sonuçsuz ve ceza hep bize kesiliyor.Rahmetli Kemal Sunalın bir filmi geldi aklıma o karakolun önünden dahi geçmem diyordu😂🤣😂

Merhaba dostlar,
              Siyami Ersek Koroner Yoğun Bakımda yatan bir meslektaşımızın durumunu öğrenmek için tanıdığınız bir arkadaşınız var mı acaba?
              Arkadaşlar iyi günler. Cerrahpaşa Genel cerr. de bizden biri var mı acaba. Bir aile dostumuzun durumu ile ilgili bilgi almak istiyorum.
              Melih paksoy ve özlemin eşi tayfun karahasanoğlu ama ayrıldılar mı acaba tamamen ??? Yine de birine yönlendirebilirler

Gurup indirimi de var mi? Az bir fark verip büyük seçim yapıp baba için endoskopi ve koroner anjio da ekleyebiliyor muyuz pakete?
              Tam Amerikan usulü 😁
              Minik hastaneler bunu hep yapardı ama medical park için fazla pazar malı olmak bu

Dürüstlük, sadelik, tevazu, misafirlerine demli ev çayı ve Serender pastanesinden kendileri tarafından alınan pasta ikram eden başbakan ve eşi. Hiç bir şeye değişilemeyecek bir itibar. Allah rahmet eylesin, toprakları bol olsun.. Türkiye tarihine olumlu iz bıraktılar…
              Bülent Ecevit e gani gani rahmet eylesin karısı için yorum yok.
              Bıraktığı mirasın anlaşılması dileğiyle. Mekanları Cennet olsun.
              Allah rahmet eylesin
              Karısı da emsallerine göre çok iyidir bence
              Gıcıklığım Rahşan affı ve kocasının mezarını taşıtma ısrarından

Rahşancık yıllarca bülente akıl hocası oldu iyiydi, bir hata yaptı tüm doğrular gittimi ?
              Rahşancık dememeliyiz hem öldü artık hem de bizden çook büyük degil mi sınıf arkadaşım Allah rahmet eylesin
              Rahşan Ecevit favori bir şahsiyet değildi benim gözümde, hiç olamadı. Ama şimdikileri düşündüğümde hepsine 5 çeker dürüstlük, onurlu olma ve devlet adamı olma konularında. Böyle bir şahsiyeti bırakın ölürken güzel uğurlayalım.
              Hatalarıyla sevaplariyla nice insan uğurlandı bu ülkede,hepsi kendi hikayeleriyle. -cık ekine katılmıyorum kesinlikle.Katilmadigim çok dusuncesi olmasına ragmen
              Küçümsenen devlet adamının perde arkasındaki büyüklüğünü vurgulamak istedim, sanırım o mesajdan sonra hakettiği kıymete yükseldi .

Yorum yap

Almanya'dan 1.5 yıl önce müzisyen bir hastamın, safiyane bir şekilde bana hitaben hazırlamış olduğu bir ses kaydını, ziyaretime gelen bir sınıf arkadaşımla paylaştım. Sınıf arkadaşımın, ses kaydını eğlenceli ve sempatik bulması nedeniyle, Ege Üniversitesi mezunlarından oluşan sınıf arkadaşlarımızın bulunduğu, ancak benim mensubu dahi olmadığım, bir What's Up grubunda paylaşmasının ardından, söz konusu ses kaydı meslektaşlarımız tarafından farklı gruplara yönlendirilmiştir. Tamamen iradem dışında gerçekleşen bir paylaşımın, reklam amaçlı algısı yaratılarak, yine meslektaşlarımızdan oluşan farklı What's Up gruplarına yönlendirilmesi beni ciddi şekilde üzmüştür. Herhangi bir reklam kaygısı güdüyor olsam, ses kaydını meslektaşlarımızdan oluşan, kamuya kapalı What's up grubunda değil, kendi sosyal medya hesaplarında paylaşır ve nezdinde reklam yapmaya ihtiyaç duydum kitlelere ulaşmasını sağlardım. Mezkur ses kaydının yanına, artık art niyetli olarak nitelendireceğim bir sekilde, bünyesinde calıstığım hastane idaresi tarafından eşimin hastane odasında çekilmiş fotografınin da eklenerek olumsuz algı yaratmak amacıyla servis edilmesini esefle kınıyor ve herkesi saygılı olmaya davet ediyorum.Iyi çalışmalar.
                Ben sizinle rencide etmek için paylaşmadım tabii ki ama çok da komik senin gönderinden sonra internet sayfasını inceledim aldığı ödüller hasta resimleri vs bu cevap kadar ilkeli gelmedi nedense
                Haklısın, ben başka bir grupta rastladım, paylaşmak istedim. Obezite cerrahisinde rekabet arttıkça bunlar olacak
                Stüdyo kaydına benziyor. Sesi güzel biri tarafından okunmuş. Sorum şu: Bu kadar emek ve maddiyat harcamayı hangi düşman veya kötü niyetli yapacak? Ayrıca düşmanı veya kötü niyetli olan neden böyle bşr şey yapsın ki, karşılığında eline ne geçecek?
                Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile her halikarda düşmanı e hizmet edecek. Neden bunu yapsın ki?
                neye, karşı ve niye dava açacakmış? İçeriğinde hiçbir suç unsuru veya ahlak, etik dışı bir şey yok.

Arkadaşlar durum kritik. Yeni coronavirüs Çin'de Wuhan kentinde pnömoni salgını etkeni olarak tespit edildi. Hastalık şu anda Çin, Tayland, Kore, Japonya, ABD, Avustralya ve Kanada'da görüldü. Virüs yeni bir virüs ve coronavirüs ailesinden.
                Ateş, öksürük ve solunum sistemi semptomları ile başlayıp hızla pnömoniye dönüyor. Yakın temas ile bulaşıcılık çok yüksek. Bu nedenle aile içi hastalanma ve sağlık personeli hastalanma oranları yüksek.Dünya Sağlık Örgütü Bugün akşam yapılan açıklamada hastalığı tanıttı. Küresel salgın ihtimalini değerlendirdi. DSÖ Uluslararası Sağlık Tüzüğü Komitesi yarın küresel önlemler ile ilgili bir daha toplanarak karantina ve seyahat kısıtlamaları ile ilgili açıklama yapacak.
                Arkadaşlar Bu hastalıkta sağlık personeli ciddi risk altında. Lütfen Eldiven ve maske kullanımı, kişisel hijyen, eşya ve alet dezenfeksiyonu konularında daha hassas olalım.
                Insandan insana bulaşıyor, İstanbul'da iki vaka olduğu söyleniyor. Ateş, halsizlik, dispne ile başlayıp, organ yetmezliği ile ölüme yol açıyor.
                Peki tamiflu ve benzerleri ne kadar etkili Asumancım
                Maalesef etkisiz.
                Ne kadar süreli kendimizi koruyabiliriz? Yani hadi topluluklara girmeyelim, dışarlarda dolaşmayalım desek?
                şimdilik seyahat öyküsü şart. Ateş öksürük balgam nefes darlığı ile başlıyor, organ yetmezliği ile ölüme yol açıyor. Etkili antiviral yok. Destek tedavi o önemli. El hijyeni, el dezenfektan, havaalanı gibi riskli kalabalık ortamlarda maske, korunma önerileri.
                Coronavirus insanda nezle-soğuk algınlığı etkeni. Mevsim dolayısıyla bazı hastalarda pozitif saptanması olağan.
                Aman yeni olanı saptanmasın!
                Sars ve merscov coronavirus aiesindendi, yeni virus te öyle. Ama genetik yapıları farklı tabii ki.
                Wuhan için şimdilik Çin ve uzakdoğu seyahat öyküsü şart
                Hemen sonlansin lutfen
                Umarım, şimdilik yayılım hızı düşük
                Arkadaşlar tek konu o değil. Ülkemizde domuz gribi dışında ölümcül viruşan başka suş ta var. daha iyi bilir. Bizim hastanede görev yapan 40 yaşındaki bir teknisyen arkadaşımız EAH ta şu anda yoğun bakımda entübe.

Çin'in Wuhan kentinden canlı hayvan pazarından kaynaklanan bir salgın. Etken coronavirus. Hayvanlarda görülen bir virus, daha önce sars ve merscov ile ölümlere yol açmıştı. Bu yeni koronavirus 2019, 2019 ncov olarak adlandırıldı. Ateş öksürük dispne ile başlıyor, pnömoni sonrasında organ yetmezlikleri ile ölüme yol açıyor.
                Insandan insana bulaşması korkutucu, ama fatalite oranı ve yayılım hızı sars ve merscov ile kıyaslandığında şimdilik daha düşük görünüyor. Toplam 14 ülkede 1324 vaka 41 ölüm görüldü. İstanbul'da çinli kadın hasta gözlem altına alınıp izlendikten sonra kendi isteğiyle ülkesine gönderildi, tanısı henüz doğrulanmadı.
                Arkadaşlar Türkiye ye girmiş bulunan Korona virüsü 24 saatte öldürüyormuş.Ve tek pan zehiri ÜZÜM SİRKESİ imiş.Lütfen evlerinizi temizlerken kovaya bir çay bardağı üzüm sirkesi ilave edin.Aynı işlemi bulaşık makinası ve çamaşır makinasında da yapacağız.Çok çok önemli.İhmal etmeyin ve bu mesajı yayabildiğiniz kadar yayın.
                Ben bunun bir biyolojik ajan saldırısı olduğunu düşünüyorum. Küçük ölçekli. İlginç gelen ise insanlar birden yolda metroda yere yığılıyorlar. Bu ilk defa gördüğüm bir şey. Evde veya hastanede bu tarz kollaps beklerdim. Yolda metroda yere yığılmadan virüs enfekte olduktan sonra çok kısa sürede etki ediyor olmalı. Aksi takdirde kendisini belli bir zaman içinde iyi hissetmeyen ve durumu kötüleşene kadar evde bekleyen hasta profili beklerdim.
                moral bozmak istemiyorum ama durum resmi açıklamanın ötesinde, bulduklarımı paylaşmak istedim
                Henüz salgının başındayız. Diğer ülkelerde ortaya çıkan vakalar ve onların yakın temaslilarinin izlem sonuçları da yayılım hızının çok yüksek olmadığını doğruluyor. Şu an için..
                700 vaka dendiğinde matematik modelleme ile 9000 vaka çıkabileceğini öngörmüştük zaten.
                Sars 8000 vaka 800 ölümle sonlanmışti.
                Salgın pikini yaparken doğrulanan vaka sayısı ve ölüm sayısı artacaktır, doğal olarak. Şu an doğrulanmış 2000 vaka 56 ölüm var.
                Çin, nüfusu ve sosyopolitik özellikleri ile salgın kontrolü açısından çok zor bir ülke. Ama WHO ile işbirliği içinde, gerekli önlemleri almaya çalışıyor gibi görünüyor.
                Ancak resmi rakamlara itimad edilecekse🤔
                CDC verileri bunlar.Virudun özellikleri ile salgın epidemiyoloji bilgilerimiz ile yaptığımız tahminler. Sosyal medya daha az güvenilir yine de :)
                İlk başladığı yerin olduğu eyalette 41 milyon insan yaşıyormuş. Ölümlerin en genç yaşı 45 olduğu söyleniyor. Yaşlılarda etkisi daha fazla imiş. Tüm toplu taşım araçları hatta taksiler bile yasaklanmış bu eyalette
                Çin ticaretini batirmak icin bu sayilarin abartildigini dusunuyorum internette de baslamis zaten çin mallarini almayin kampanyasi

Günaydın arkadaşlar. Eşimin PAT nedeniyle taşikardi nöbetlerinin sıklığı ve süresi artınca Mehmet Akif Ersoy mah basvurduk. Ablazyon önerdiler. Bu konuda öneriniz olur mu
                medipol bagcilarda prof dr fethi kilicaslan istersen telini veririm
                Hocam Mehmet Akif ten doç Mehmet Gül, Ender Öner ve Özgür Sürgit e başvur dediler. Ama tanımıyorum. Ablazyon da iyi olan bir hoca lazim
                Prof Dr Ata Kırılmaz. Eski GATA’lı. Anadolu yakasında en bilinen isim.

Rahibin davudi bir ses tonu varmış. Ben öldükten sonra sesimin duyulmasını isterim dermiş. Kaynak: BBC Türkçe haberler. Bilimin binlerce yıl sonra birinin sesini seslendirmesi kadar dileğinin gerçekleşmesi de ilginç. Hüso mesela senin belki binlerce yıl sonra gerçekleşebilecek bir dileğin var mı

Kralin çıplak olduğunu bilmeyen yok.Lakin toplum 3 maymunu oynamaya devam ediyor.Bekliyor ki geçmişte olduğu gibi biri zorla cumhuriyet versin onlara . Her sey sip diye duzelsin. Haketmedik haketmedik atam.Başini kaldiranlara domuz eti yiyor pkk li ermeni usagi diye vurun abalıya vurun. Hastalar bize telofon edip soruyor siz domuz etimi yiyorsunuz diye,demiyor ki bunca yıl bize param olmadı baktın üstüne ustluk ilaç alayim diye para verdin.yalan söylemedin . Bu insanlar beynini kiraya vermişler.malesef batan gemide biz de variz

Yorum yap

İzmir de dün görev başında hastanede kalp krizinden ölen Doç Dr Ercüment Tarcan 'ı (1979 Ankara Tıp) saygıyla anıyoruz

Yorum yap

Daha önce girdiğiniz içerik kayıt edilmiştir.içeriği geri yükle yada Sil.
                  Auto-Saved
                  Smile :) Stick Out Tongue :p Wink ;) Mad :mad: Big Grin :D Frown :( Embarrassment :o Confused :confused: Roll Eyes (Sarcastic) :rolleyes: Cool :cool: EEK! :eek:
                  x
                  Hazırlanıyor...
                  X