Türkiye'de yatılı çalışan hizmetçilerin %95 kadarı yabancı uyruklu bayanlardan oluşuyor. Türk insanı nedense yatılı yardımcı, hizmetçi veya bakıcı olmayı tercih etmiyor. Aslında aylık bin dolara yakın ücretle çalıştırılan bu kadroların kıymeti bilinmiyor desem yapan olmaz. Zira günümüzde herhangi bir üniversiteden mezun olup 6000 TL iş bulmak nerde ise imkansız gibi bir şey. Ama yatılı hizmetçi olmayı kabul ederseniz bu kazancı siz alabilirsiniz. Neyse bizim insanımızın paraya fazla ihtiyacı yok günde 150 TL alarak ev temizliğine gitmek daha mantıklı geliyor onlara. Aslında yatılı hizmetçinin günlük yaptığı iş ağırlığı gündelikçi kadınların yarısından bile az. Zira evi her gün derinlemesine temizlemeniz gerekmiyor, ütüleri her gün yapmanız lazım değil. Ama gündelikçi iseniz sizi çalıştıran ev sahibi 1 haftadır sizin için itinayla biriktirdiği pisliğini bir günde temizlemenizi bekleyecektir. Ne kadar söylesem nafile Türk kadını yatılı çalışmayı sevmiyor. Neyse bu durumda dönelim yabancı yatılı hizmetçi fiyatlarına. Fiyatlar genellikle çalışanın hangi ülkeden geldiğine bakılarak belirleniyor, daha sonra kişisel performansları fiyatı etkiliyor. Mesela Filipin'li hizmetçi fiyatları 900 - 1000 USD kadarken onu Nepal'li bakıcılar 700 - 800 dolarla takip ediyor, Etiyopyalılarda yine 600 - 700 USD arası aylıklarla çalışıyorlar. Bu grupta en ucuza çalışanlar 500 USD aylıkla Özbek , Türkmen ve Gürcü hizmetçiler oluyor. Gerçektende performansları bu fiyata paralel oluyor. İşini en ciddi yapanlar Filipinli bakıcılar oluyor. Bu yanacı bakıcılar çocuk bakmak ve evi toplayıp size getir - götür yapmada çok iyi olabilirler ama derinlemesine temizlik ve yemek pişirmede gündüzlü çalışan Türk kadınların eline su dökemezler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yatılı yabancı hizmetçi fiyatları
Collapse
X
-
-
Selam moldovalıyım. 22 yaşındayım çocuk bakımı ev işleri yaşlı bakımı konularımda yatılı olarak çalışmak istiyorum. Yumuşak karakterli güler yüzlü sempatiğim. Türkçem iyi düzeydedir. 1 yıl etilerde çalıştım tecrübeliyim. Maaş beklentim 600 usd dir. Oturma iznimi yeniliyorum. Şu anda çalışmaktayım. Mesaj bırakırsanız ararım.
Moldovalı bakıcı iş başvurusudur.Konu Megi tarafından (https://www.ebasko.com/member/24-megi Saat 05-12-2020, 10:20 PM ) değiştirilmiştir.
- Alıntı
- Yorum yap
- Likes 3
-
Misafir
- Alıntı
- Yorum yap
- Likes 1
Yorum yap
-
Misafir
- Alıntı
- Yorum yap
- Likes 1
Yorum yap
-
Misafir
Salam belarus dan tania ben. evde bakıcı olarak çalışmak istiyorum. Turkie de yeniyim. maaş istiyorum
- Alıntı
- Yorum yap
- Likes 1
Yorum yap
-
Misafir
0535 763 88 47 hasta bakıcıyım özbek iş arıyorum tecrübeliyim ilgilenlerin dikkatine arz olunur erkek.
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
-
Misafir
Megi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSelam moldovalıyım. 22 yaşındayım çocuk bakımı ev işleri yaşlı bakımı konularımda yatılı olarak çalışmak istiyorum. Yumuşak karakterli güler yüzlü sempatiğim. Türkçem iyi düzeydedir. 1 yıl etilerde çalıştım tecrübeliyim. Maaş beklentim 600 usd dir. Oturma iznimi yeniliyorum. Şu anda çalışmaktayım. Mesaj bırakırsanız ararım.
Moldovalı bakıcı iş başvurusudur.
- Alıntı
- Yorum yap
Yorum yap
Latest Topics
Collapse
-
MisafirLazerle Labioplasti Yaptıranlar Kadınlar Kulübü: Kadınların Özgüvenini Artıran Bir Destek Ağı
Giriş:
Günümüzde...06-09-2023, 01:15 PM -
Son yazan Genital Estetik İstanbulVajina Daraltma Ücretleri İstanbul'da 12.400 TL den başlar. Vajina daraltma ameliyatı, vajinal kasları sıkılaştırmak ve vajina açıklığını...06-09-2023, 11:57 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulVajina Daraltma Ameliyatı Fiyatları 10.590 TL den başlar. Vajina daraltma ameliyatı, tıbbi olarak vajinal yeniden şekillendirme veya vajinoplasti...06-09-2023, 11:49 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulGeçici Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları 7.000 TL den başlar. Geçici kızlık zarı dikimi, günümüzde birçok kadının tercih ettiği bir estetik cerrahi...06-09-2023, 11:42 AM
-
Son yazan Çekmeköy LabioplastiLabioplasti Fiyatları Çekmeköy İlçesinde 13.000 TL den başlar. İstanbul Çekmeköy Labioplasti Ameliyatı: Kadın Sağlığı ve Estetik Cerrahideki...06-09-2023, 11:10 AM
-
Son yazan Çekmeköy Vajina DaraltmaVajna Daraltma Ameliyatı Fiyatları Çekmeköy ilçesinde 12.500 TL den başlar. İstanbul Çekmeköy Vajinoplasti Ameliyatı: Kadın Sağlığı ve Estetik...06-06-2023, 05:20 PM
-
Son yazan Çekmeköy HimenoplastiKızlık Zarı Dikimi Fiyatı Çekmeköy ilçesinde 10.500 TL den başlar. Çekmeköy Kızlık Zarı Dikimi hakkında herhangi bir güncel bilgiye sahip değilim....06-06-2023, 05:05 PM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulLazerle vajina daraltma fiyatları 11.000 TL den başlar ama etkisi birkaç ay sonra geçer yeniden genişleme olur. Lazerle vajinoplasti, kadınların...06-05-2023, 11:55 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulGenital Bölge Estetik Fiyatları 12.000 TL den başlar. "Genital Bölge Estetik Fiyatları" hakkında size bilgi vermekten memnuniyet duyarım....06-05-2023, 11:48 AM
-
Son yazan Genital Estetik İstanbulTekirdağ'da Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları 9.000 TL den başlar: Tıbbi ve Etik Bir Değerlendirme
Giriş: Kızlık zarı dikimi, bazen bekaret...06-05-2023, 11:43 AM
Yorum yap